У понеділок, 12 червня 2023 року, російський провоєнний блогер Юрій Котенок озвучив неприємну новину для Міноборони Росії. За його словами, у Запорізькій області було ліквідовано силами ЗСУ начальника штабу 35-ї загальновійськової армії Росії генерал-майора Сергія Горячова.

Відомо, що Сергій Горячов був командиром 201-ї російської бази в Таджикистані, на початку російського вторгнення в Україну Горячов був командиром 5-ї окремої танкової бригади, а під час війни дослужився до посади начальника штабу армії. Звання генерал-майора він отримав нещодавно. Саме його підлеглі з підрозділів 35 загальновійськової армії у березні 2022-го звершували в Бучі, а в червні були розгромлені під Ізюмом.

"В результаті ракетної атаки противника загинув начальник штабу 35 загальновійськової армії генерал-майор Сергій Горячов. <...> Російська армія втратила сьогодні одного з найяскравіших та найефективніших воєначальників ", - написав Котенок, зазначивши, що це сталося 12 червня під час боїв. у Запорізькій області на так званому Врем'євському виступі.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило смерть генерал-майора. Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованій у Twitter Міноборони Великобританії.

"Генерал-майор Сергій Горячов майже напевно загинув під час удару по командному пункту орієнтовно 12 червня 2023 року на півдні України. Горячев був начальником штабу 35-ї загальновійськової армії (35 САА). , Як повідомляється, заповнює прогалину у вищому штабі, існує реальна ймовірність того, що Горячев був виконуючим обов'язки командувача армією на момент своєї смерті", - йдеться в повідомленні.

До речі, стало відомо, що в ході обстрілу, крім генерал-майора Сергія Горячова, також або контужений, або тяжко поранений командувач армії Сергій Нирков, загинули та поранені понад 20 офіцерів.

Популярні новини зараз

Лілія Ребрик без макіяжу показала, як виглядає її донька: "Відчуває моє дихання..."

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Різкий стрибок до 122 грн: скільки зараз коштують яйця та соняшникова олія у супермаркетах

Показати ще

До речі, з початку повномасштабної війни в Україні було ліквідовано, за різними даними, від 10 до 20 російських генералів. Щоправда, офіційно у Кремлі рідко визнають втрати такого рівня.

Читайте також:

У Росії спалахнула потужна ГРЕС, спалахнув цілий енергоблок. Що відомо

Це відплата: ЗСУ завдали потужних ударів по окупантам. Відразу мінус чотири роти та кілька складів

Кадиров не знаходить собі місця: поранено його найближчого друга і помічника. Все сталося в Україні