Стало відомо, що в Україні хочуть запровадити штраф у розмірі 850 гривень для пішоходів із дітьми за порушення правил дорожнього руху. Очікується, що завдяки цьому пішоходи стануть відповідальнішими, а ще таке нововведення зменшить кількість ДТП, у тому числі з дітьми.

У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект №9289.

Автори цього проекту закону виходять із того, що в Україні щороку відбувається велика кількість ДТП, внаслідок яких гинуть чи зазнають травм діти та підлітки. Так, у 2021 році на українських дорогах сталося 3691 ДТП, у яких травмувалися чи загинули діти. При цьому щорічно трапляється досить велика кількість ДТП з вини дітей та підлітків. Наприклад, у 2021 році в нашій країні зареєстрували 440 дорожніх аварій з вини дітей.

Тому автори законопроекту №9289 пропонують посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами з дітьми. Зокрема, пропонується штрафувати на 850 гривень пішоходів за порушення ПДР (наприклад, перехід дороги на червоний сигнал світлофора), якщо при цьому були діти віком до 16 років. Альтернативне покарання – громадські роботи терміном 20-40 годин.

Відповідні зміни мають намір внести до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Ботокс, хірурги чи все ж правильний спосіб життя? Тіна Кароль. Оля Полякова і Маша Єфросиніна розповіли секрети молодості

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Усі думали, що це іномарки: як виглядали найрідкісніші "Запорожці", про які мало хто знав

Є "Жигулі" та "Нива": у лісі виявили цілий цвинтар радянських автомобілів

Усередині схожий на іномарку: українець продає унікальний позашляховик ЛуАЗ для полювання та риболовлі