Багато військових експертів вважають, що російсько-українська війна завершиться визволенням Криму. Ще б пак, війну проти України Росія розпочала у 2014-му році саме з окупації Криму, перетворивши півострів на потужну військову базу. Не дивно, що на півострові готуються до українського контрнаступу. У ГУР дали кілька порад із цього приводу.

І справді, Україна не припиняє вживати відповідних заходів щодо звільнення Криму, про що, зокрема, свідчать нещодавні події на території півострова.

Враховуючи страх багатьох від безпілотників та періодичні вибухи, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов радить мешканцям тимчасово окупованого Криму триматися якнайдалі від військових об'єктів росіян та ворожої техніки на півострові.

Він наголосив, що українська розвідка знає про те, що відбувається на окупованих територіях, навіть більше, ніж Кремль.

"Що стосується питань безпеки в Криму, поки там є окупанти, поки їхня зброя та особовий склад переміщуються Кримом з метою вбивати наших захисників і мирних людей, мешканцям Криму краще уникати перебування в безпосередній близькості від військових об'єктів, рашистів, техніки, військових. злочинців, від окупаційної адміністрації.Безумовно, краще триматися якнайдалі.Наразі дійсно йде важлива фаза.Є звернення щодо збору даних, які й надалі допомагатимуть нам для відновлення нашої незалежності.Кожен житель тимчасово окупованої території, кожен кримчанин може передати цю важливу інформацію , яка наближає нашу перемогу та поразку рашистів", – додав представник ГУР.

Юсов також зазначив, що багато російських компаній уже вивозять цінні активи та документи з окупованого Криму або просто спалюють їх. Окупаційне керівництво та бізнес окупантів "розуміє, що можуть бути проблеми".

Популярні новини зараз

Вже навіть посол ЄС попередила: українцям треба готуватись до дуже складних часів.

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Ботокс, хірурги чи все ж правильний спосіб життя? Тіна Кароль. Оля Полякова і Маша Єфросиніна розповіли секрети молодості

Показати ще

Нагадаємо, що раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк говорив, що як тільки ЗСУ перекриють автомобільні, залізні та водні шляхи до півострова та обстріляють військову інфраструктуру безпілотниками, можна припустити, що багато жителів Росії, особливо нещодавні іммігранти, переконаються, що їм краще жити десь в іншому місці.

Читайте також:

Лукашенко вже заявив, що без вагань застосує ядерну зброю, яку йому дав Путін

Російські мільярдери та топ-чиновники втомилися від Путіна. На що його підштовхують до України

Захід почав відмовлятися від російської нафти, показавши, як Путін давитиметься. Відео

Лукашенко вже віддає Путіну найцінніше: що везуть у секретних поїздах із Білорусі