Так вже влаштований наш світ, не найсправедливіший і чесніший, але дуже цікавий, що обзавестися грошима можна різними способами - їх можна як заробити, так і вкрасти. І справді, "асортимент" махінацій у наші дні різноманітний завдяки приходу в повсякденне життя сучасних технологій - таких, як інтернет, стільниковий зв'язок, онлайн-шопінг та банкінг. Однак, якщо виявити кмітливість, то теж можна заволодіти чужими грошима. Саме такий випадок трапився на Львівщині.

Львівська обласна прокуратура повідомила , що Стрийській окружній прокуратурі суд виніс вердикт у справі незаконного присвоєння 50 тисяч доларів.

Прокурори в суді довели, що мешканець Львівщини обдурив знайомого на 50 тисяч доларів за допомогою ручки зі зникаючим чорнилом.

"При публічному звинуваченні Стрийської окружної прокуратури суд визнав стрійщини винним у шахрайстві в особливо великих розмірах. Йому призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна", - сказано в повідомленні.

Так, чоловік знав, що товариш має заощадження, і вирішив збагатитися за його рахунок. З цією метою він звернувся до свого знайомого із проханням позичити гроші для розвитку підприємства. Потерпілий погодився допомогти другові, проте попросив розписку. Засуджений погодився на умови.

У призначений день фігурант прийшов на зустріч підписувати розписку з власною ручкою та заздалегідь підготовленим чорнилом. Останнє мало властивості окислюватися під впливом повітря і зникати з паперу через деякий час після використання.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Сара Абрамівно, сипте дві порції: рецепт неповторних єврейських пельменів "Креплах"

Показати ще

Підписавши розписку ручкою зі зникаючим чорнилом, чоловік забрав $50 тис., щоб ніколи їх не повертати власнику.

Коли настав час повертати борг, фігурант заявив товаришу, що ніколи в нього грошей не позичав і відповідно нічого не повертатиме.

Коли потерпілий витяг розписку, на ній уже не було підпису обвинуваченого.

Правоохоронці провели комплекс слідчих розшукових дій і встановили, що засуджений підписав розписку і брав "в борг" вищезазначену суму.

Читайте також:

Вважаються застарілими: українцям розповіли, від яких купюр доведеться відмовитись

Під дачу чи під город: які земельні ділянки можуть отримати учасники бойових дій

Можна одержати 16 тисяч гривень соціальної допомоги. Що потрібно знати та як оформити заявку