Херсонські помідори та кавуни – справжнє надбання української нації. Однак після підриву Каховської ГЕС, особливо виражена повінь у Херсонській області спричинила згубні наслідки для сільського господарства в регіоні, що означає, що весь урожай був знищений, у тому числі помідором і кавуном, і зовсім не зрозуміло, коли земля зможе відновитися і знову плодоносити.

Докладніше про те, що буде далі з посівом херсонських помідорів та кавунів, інформує Обозреватель.

Знищено Каховське водосховище, яке було головним джерелом води для промислового виробництва та сільського господарства у Херсонському регіоні. У зв'язку з цим багато експертів вважають, що інцидент позначиться на цінах продуктів харчування не тільки в області, а й по всій Україні, зокрема, херсонські помідори та кавуни коштуватимуть позамежних грошей.

Завдані збитки при підриві Каховської ГЕС негативно позначилися на системі зрошення в Херсонській області. 94% зрошуваних земель залишилися без води, що може призвести до того, що землі пустіють і стануть непридатними для землеробства вже наступного року. Поле, на яких успішно вирощувалися зернові культури, овочі та фрукти, зокрема знамениті херсонські помідори та кавуни, наразі перебувають на межі скорочення або навіть повного знищення сільськогосподарського виробництва у регіоні.

До речі, в мережі вже ходить відео з втраченими кавунами, які не встигли вирости, і кавуни стали повністю поглинені водою. По суті, весь урожай херсонських кавунів зник, а те, що залишилося на більш-менш сухих ділянках або реалізовуватиметься самими фермерами у своїх громадах, або коштуватиме божевільних грошей. Так чи інакше, а катастрофа на Каховській ГЕС зробила херсонські помідори та кавуни делікатесом, який невідомо коли можна буде спробувати на смак.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Як правильно посадити цибулю на зиму, щоб вона виросла великою, соковитою і солодкою: інструкція для дачників

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Ботокс, хірурги чи все ж правильний спосіб життя? Тіна Кароль. Оля Полякова і Маша Єфросиніна розповіли секрети молодості

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Показати ще

Затоплений Херсон: стирчать лише дахи будинків, багатоповерхівки стали "триповерхівками". Відео, від якого холод по шкірі

Це просто диво: мережа зворушило відео порятунку рудого кошеня із затопленої Херсонщини.

Просто не віриться: до берегів Одеси приносить затоплені будинки Херсонщини. Відео