Всупереч прогнозам, що в Росії закінчуються ракети і вона робить малу їх кількість, майже щоночі Росія здійснює обстріл України - і "Шахедами", і "Калібрами", і "Кинжалами".

Коментуючи обстріл українських територій, представник Повітряних сил Юрій Гнат вказав на можливість Росії продовжувати ракетний обстріл через те, що західні санкції не дають очікуваного ефекту. Докладніше про те, чому Росія продовжує обстрілювати Україну ракетами, інформує Обозреватель.

Також Гнат додав, що Росія продовжує виробництво компонентів для ракет, що є однією з причин реалізації ракетних атак.

Юрій Ігнат зазначив, що Росія не мала достатньої кількості високоточних далекобійних ракет типу Х-101, "Іскандер-М", "Іскандер-К", "Калібр", "Кинжал", але в результаті відносної перерви навесні противник збільшив своє виробництво. Зараз Росія має більшу кількість "Кинжалів" і "Калібрів".

Однак Юрій Гнат зауважив, що навіть за наявності комплектуючих Росія не може значно прискорити процес виробництва крилатих ракет. Проте Росія знайшла шлях обходити санкції через співпрацю з певними країнами. Він зазначив, що Росія отримує технологічні компоненти, які не може сама зробити: плати, чіпи, напівпровідники – це те, без чого ракета просто не полетить.

Юрій Ігнат також висловив сподівання, що західні країни зможуть контролювати та приймати комплексні рішення щодо роботи з санкціями щодо Росії. Водночас він наголосив, що санкції мають працювати комплексно та контролюватись, тоді вдасться "дотиснути" Росію і поставити її на місце, щоб забезпечити мир і стабільність у регіоні.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Показати ще

Читайте також:

Путіна перекрутить: Україні віддадуть конфіскований у Росії літак-гігант Ан-124 "Руслан"

У Путіна вже не залишилося шансів: крах у Росії вже почався, Кремль в агонії

Буде справжнє пекло: Крим залишиться без води через Путіна, людей уже попередили