Мало хто звертає на це увагу, але виробники побутової техніки категорично проти підключення електроприладів до мережі через подовжувач. Так само, як і електрики. Вони вважають, що це впливає на роботу техніки, може призвести до ремонту пральної машини, замикання чи займання проводки.

Виробник не рекомендує підключати машину через подовжувач через низку причин.

По-перше, вилка з розеткою перенесення за іронією долі завжди може опинитися в найнесподіванішому місці. Наприклад, під машинкою, поруч із машинкою, під водою, що крапає, на батареїопалення, у ванній - тобто скрізь і хтось із вологими руками може її взяти в руки та отримати удар струмом. Крім того, з нею може почати грати і дитина.

По-друге, шнур під дверима має властивість перетиратися, згинатися, втрачати еластичні та захисні властивості.

Крім того, подовжувач часто використовується для включення інших споживачів. Не виключається використання її під різні виделки, які відрізняються товщиною штирьков. Це призведе до нагрівання вилки або розетки подовжувача, а екстрене вимикання пральної машинки може спричинити збій у програмі.

Наприклад: одночасне включення пральної машинки і водонагрівача створить навантаження приблизно 4 кіловати. На струм, приблизно 20 ампер, не розрахований ні провід подовжувача, ні розетка, куди він включений.

Зараз у ванних кімнатах будівельники встановлюють вологостійкі розетки. Але не завжди є можливість встановити машину у ванній кімнаті. Або розетка встановлена ​​не там, а шнур у машини короткий (1,5 метра).

У такому разі потрібно:

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще
  • купити персональний подовжувач лише для одного апарату. По суті, ще одна розетка – це також подовжувач, але прокладена у стіні за всіма правилами;
  • потрібен якісний подовжувач, із заземленням;
  • довжина дроту подовжувача не повинна перевищувати трьох метрів.

Читайте також:

ПриватБанк виплачуватиме компенсацію на оплату комуналки: як отримати

Мало не здасться: експерт розповів, що українські безпілотники можуть проникати вглиб Росії.

"Молимося, щоб трапилося диво": що відомо про бій, у якому пропав відомий український екс-нардеп