8 червня жителі російського Воронежа поскаржилися на "атаку дрона". Як заявили представники влади, ударний БПЛА моделі UJ-22 Airborne виробництва компанії «Укрджет» врізався в будинок №21 на вулиці Бєлінського 9 червня близько 10.30 і стався вибух.

У Кремлі прокоментували вибухи у Воронежі, які сталися вранці 8 червня.

Так, речник російського диктатора Дмитро Пєсков назвав НП з безпілотником атакою на громадянську інфраструктуру РФ. Як і слід було очікувати, Пєсков звинуватив в інциденті Київ, але при цьому допустив суперечливе застереження, сказавши, що " БПЛА був збитий, і, власне, там потрапив уже збитий безпілотник".

Виходить, що, за словами самого прес-секретаря Кремля, до житлового будинку потрапив уже збитий безпілотник. Навіть якщо він виявиться українським, це ще не факт, то в Кремлі вже визнали, що це не було цілеспрямованою атакою на цивільний об'єкт, а була невдала робота саме російських військових, які намагалися цей дрон нейтралізувати.

Якщо ж підтвердиться, що дрон, що відзначився, стояв на озброєнні не України, а Росії, то слова Пєскова і зовсім виглядають смішно.

Пєсков також заявив журналістам, що БПЛА мав атакувати авіазавод, що знаходиться неподалік.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

"Київський режим продовжує атаки на об'єкти цивільної інфраструктури, на житлові будинки, діяльність київського режиму триває. Ми з ним продовжуємо боротьбу та продовжуємо спеціальну військову операцію", - заявив Пєсков.

Спікер Путіна додав, що зараз на місці працює спеціальна комісія.

Нагадаємо, у російському Воронежі 8 червня поскаржилися на "атаку дрона". БПЛА, заявили там, врізався в житлову багатоповерхівку, внаслідок чого постраждали троє людей.

Офіційно губернатор регіону Олександр Гусєв заявив, що "на вулиці Бєлінського у Воронежі, за попередніми даними, впав безпілотник", про приліт у багатоповерхівку він волів не згадувати. У росіян у місцевих чатах істерика через удари територією РФ.

Зауважимо, що відстань від Воронежа до кордону з Україною в районі Харківщини становить близько 300 км.

Читайте також:

Путін кинув усю свою армію: російські солдати біжать разом із офіцерами

Путін повністю ослаб: він почав ховатися від росіян і другий рік поспіль скасовує "пряму лінію"

Аж піджак ззаду задерся: Лукашенко спробував захистити Путіна, розсмішивши весь світ