В Україні діють доплати до пенсійних виплат, які залежать від віку пенсіонера. Наразі доплати до пенсійних виплат починають виплачувати після досягнення 70-річного віку пенсіонера, при цьому пенсійні виплати збільшують на 300 грн. У разі, якщо 70 років виповниться в середині місяця, надбавку будуть давати лише за половину місяця. Однак збільшення не виплачують тим, у кого пенсія вища за 10 340 грн.

Докладніше про те, хто з пенсіонерів отримає доплату до пенсійних виплат, повідомляє сайт "На пенсії".

Сума доплати до пенсійних виплат залежить віку пенсіонера. Так, люди віком від 80 років отримують доплату до пенсійних виплат у розмірі 570 грн, у віці від 75 до 80 років – 456 грн, а у віці від 70 до 75 років – доплата до пенсійних виплат становитиме 300 грн . Але при переході з однієї вікової категорії на іншу доплати до пенсійних виплат не підсумовуються, а доплачується лише різниця.

За останніми даними, на квітень 2023 року пенсії отримують 10 млн 697 тис. українців, причому кількість пенсіонерів скоротилася на 96 тис. за рік. Середні пенсійні виплати в країні становлять 5,2 тис. грн, але більша частина пенсіонерів (3,1 млн) отримує нижче 3 тис. грн на місяць.

Пенсійні виплати з інвалідності на квітень 2023-го становили в середньому 4,2 тис. грн, а за вислугою років (нею можуть скористатися пільгові категорії, такі як, наприклад, шахтарі) – 9,1 тис. грн. Близько 2,7 млн. пенсіонерів працюють і отримують пенсійні виплати одночасно, при цьому середня пенсія становить 5,4 тис. грн. Соціальна пенсія, її одержують ті, хто не має достатнього стажу, становить 2,4 тис. грн.

Таким чином, доплати до пенсійних виплат залежать від віку, і жителі країни, які отримують пенсійні виплати, можуть отримати доплату до пенсійних виплат, якщо мають певний вік. Тим не менш, середні пенсії в країні все ще низькі, і існує велика кількість людей, які отримують пенсії нижче за рівень життя.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

Читайте також:

Обов'язкова перевірка газових лічильників: до чого готуватись і чи потрібно платити

Видаватимуть по 9 тисяч гривень: українцям розповіли про нову допомогу

Vodafone порадував українців: інтернет тепер буде і без електрики