Багато хто знає, що свого часу Харун ар-Рашид зі своїм візиром Джафаром бін Яхья Бармакі переодягався у сукню простолюдинів, блукав вулицями і підслуховував розмови людей, щоб знати, що думає народ про його правління. Президенту Росії Володимиру Путіну таких хитрощів вдаватися не треба. Ще б пак, ось уже багато років поспіль організовувалась "пряма лінія з президентом", коли будь-який "представник народу" міг звернутися до Президента країни з будь-яким питанням. Ось тільки другий рік поспіль таких заходів не проводять.

Так стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін вже вдруге вирішив скасувати традиційний прямий ефір з росіянами.

Аналітики ISW вважають, що відповідне рішення у Кремлі було ухвалено через війну, а така поведінка диктатора свідчить про його слабкість як лідера.

"Затримка "прямої лінії" ще більше ілюструє занепад Путіна від, здавалося б, заангажованого та сильного лідера до лідера, який найчастіше зображується як частково залучений до невеликих інфраструктурних проектів", - йдеться у звіті аналітиків.

При цьому анонімні джерела в адміністрації Путіна заявляють, що "пряму лінію" нібито відклали через ситуацію в зоні "спеціальної військової операції". Мовляв, краще дочекатися "визначеності" із ситуацією на фронті, тому її перенесли на кінець осені чи початок зими.

Нагадаємо, раніше ISW оцінювало, що Путін, ймовірно, проведе "пряму лінію" на початку червня 2023 після захоплення російськими військами Бахмута. А зараз відмова від форуму свідчить, що Кремль сприймає захоплення Бахмута як недостатню інформаційну перемогу, щоб компенсувати загальну нестабільність Росії.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Володимир Путін востаннє проводив "пряму лінію" ще 2021 року - тобто до повномасштабного вторгнення Росії до України. Слід зазначити, що Путінська "пряма лінія" є так званим форматом спілкування російського диктатора з громадянами Росії – він у прямому ефірі відповідає на питання нібито звичайних росіян.

Читайте також:

Путін підставив сам себе: росіяни залишили Крим без води та затопили свою першу лінію оборони

Готуйтеся отримати 14 тисяч на оздоровлення дитини: у яких областях виплатять гроші

У Росії вже почалася справжня паніка, Кремль не знає, що робити