Усі рибалки погодяться, що підліщиком, щукою або судаком вагою 1 кг. нікого не здивуєш, а от окунь, плотва чи карась вагою 1 кг. - це вже "трофей". І справді, кожен рибалка прагне зловити ту рибу, якою можна похвалитися перед друзями. При цьому, кажуть рибалки- рекордсмени, запам'ятовується все: погода, умови риболовлі, клювання, підсікання, виведення, шалене серцебиття, сухість у горлі від викиду адреналіну, тремтіння в руках і колінах, коли риба вже в підсаку, навіть запахи води та водоростей. Днями в Італії спіймали рекордний улов.

Так, стало відомо, що італійський рибалка Алессандро Б'янкарді в річці По піймав сома завдовжки майже три метри. Тягти улов з річки довелося цілу годину.

Алессандро Б'янкарді вдалося зловити сома майже триметрової довжини

Про це пише Delfi.

Відомо, що Алессандро Б'янкарді рибалив поодинці на річці По, і велика риба клюнула через кілька закидів вудки. Італієць впав у паніку, коли зрозумів, що зіткнувся з найбільшою рибою за всю свою кар'єру на самоті. Рибалці важко вдалося витягнути сома на сушу, ризикуючи залишеним у воді човном і снастями.

Алессандро Б'янкарді вдалося зловити сома майже триметрової довжини

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Показати ще
Довжина сома становила 285 сантиметрів, а вага – а вага понад 130 кілограмів. Це найбільший сом, якого колись ловили у світі.

Після фотосесії з трофеєм італієць відпустив гіганта у річку.

"Сподіваюся, він зможе подарувати іншому рибалці таку ж радість, яку він подарував мені", - заявив Алессандро.

Алессандро Б'янкарді вдалося зловити сома майже триметрової довжини

Б'янкарді – професійний ловець сомів у компанії MadCat Fishing, він займається цим уже 23 роки.

"Цей монстр - результат 23 років напруженої роботи", - коментують успіх його колеги.

Зазначимо, що попередній рекорд був на 4 сантиметри менше – сома завдовжки 281 см упіймав німець Стефан Сьюз місяць тому.

Нагадаємо, що соми здатні виростати до неймовірних розмірів та доживати до 80 років. Найбільший офіційно зареєстрований екземпляр в історії важив понад 300 кг. Дорослий сом харчується равликами, хробаками, ракоподібними, водними комахами та дрібною рибою, і може не погребувати навіть качкою, щуром та змією.

Уельський сом (Silurus glanis) - великий вид сома, що мешкає на великих територіях центральної, південної та східної Європи, у басейнах Балтики, Чорного та Каспійського морів. Завезений у Західну Європу як цінна спортивна риба, що в даний час зустрічається від Великобританії до Казахстану та Китаю і на сході та до Греції та Туреччини на півдні. Прісноводна риба відрізняється широкою плоскою головою та широким ротом.

Читайте також:

Він не знає, за що воює: легіон "Свобода Росії" показав допит полоненого росіянина

Від тривоги до удару лише кілька хвилин: українцям розповіли, що запускає Росія