Вирощування великого і солодкого болгарського перцю - це справа не проста, яка потребує догляду та уваги. Однак існує кілька культур, які можуть бути прекрасними сусідами великого і солодкого болгарського перцю. Деякі з них допоможуть великому та солодкому болгарському перцю вирости ароматним та соковитим. Досвідчені городники діляться своїми секретами, щоб виростити смачний урожай великого та солодкого болгарського перцю.

Докладніше про те, як виростити великий та солодкий болгарський перець читайте у нашому матеріалі.

Головна хитрість полягає в тому, що для вирощування великого та солодкого болгарського перцю необхідно поселити поряд із перцем "хороших" сусідів

Які ж культури стануть найкращими сусідами для великого та солодкого болгарського перцю:

Базилік – найкращий сусід для великого та солодкого болгарського перцю через свої ароматні властивості. Ця трава подарує великому та солодкому болгарському перцю ще більш насичений аромат і зробить великий та солодкий болгарський перець смачним та соковитим. Крім того, базилік захистить урожай великого та солодкого болгарського перцю від шкідників, відлякуючи мух, комарів та трипс.

Помідори - це ідеальні сусіди для великого і солодкого болгарського перцю, оскільки вони потребують однакових умов вирощування та догляду. До них можна також підсадити й баклажан.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Кріп та коріандр – захистять великий і солодкий болгарський перець від комах, таких як попелиця. Натомість вони приваблять до великого і солодкого болгарського перцю корисні комахи, такі як сонечко і златоглазка звичайна.

Римська ромашка - посаджена дуже близько до перцевих кущів великого та солодкого болгарського перцю, збільшить стійкість великого та солодкого болгарського перцю до хвороб.

Чорнобривці - захистять великий і солодкий болгарський перець від нематод та нейтралізують грибки, які можуть знищувати врожай великого та солодкого болгарського перцю.

Майоран, орегано, зелена цибуля та петрушка - відмінні компаньйони для великого та солодкого болгарського перцю, які не заважатимуть або шкодитимуть зростанню великого та солодкого болгарського перцю.

Цибуля та часник - універсальні культури, які приживуться поряд з усіма культурами, включаючи великий та солодкий болгарський перець, завдяки своїм фітонцидним властивостям.

Також деякі городники садять між кущами великого і солодкого болгарського перцю гарбуз, який також може стати відмінним сусідом. Однак, необхідно виділити більше місця, щоб листя кущів не затіняло світло від гарбуза і не заважало простору для зростання великого і солодкого болгарського перцю.

Досвідчені городники також радять розглянути багато факторів при виборі сусідів для великого та солодкого болгарського перцю. Важливо враховувати вимоги до ґрунту та кислотності, потреби у поливі та світлі, а також враховувати тимчасові інтервали вирощування, щоб уникнути конкуренції між культурами.

Підсаджуючи вдалих сусідів поруч із великим і солодким болгарським перцем, ви можете оптимізувати його оточення, заощадити час та зусилля на догляді за рослиною, а також отримати врожай соковитого, ароматного та смачного болгарського перцю.

Читайте також:

Ось чому ваші туї жовтіють і не хочуть рости: названо головні помилки

Ваші троянди повністю зав'януть: як у жодному разі не можна поливати "королеву саду"

Ваші помідори не встигнуть дозріти і пропадуть: приберіть ці рослини з грядок по сусідству