Підрив Каховської ГЕС та затоплення багатьох поселень та міст українців – це не лише трагедія для України, для екосистеми регіону та для планети в цілому, це ще й провальна стратегія Кремля, яка ґрунтується на руйнуванні оборонних споруд РФ на Херсонському напрямі фронту.

Докладніше про те, що російські війська затопили свою лінію оборони, яку так довго будували, читайте в нашому матеріалі.

Висновки про те, що підрив греблі Каховської ГЕС призвело до руйнування першої лінії оборони окупантів у Голій Пристані та Олешках надав Інститут вивчення війни (ISW). Варто сказати, що в мережі було багато інформації про те, що через підрив Каховської ГЕС багато БК і військова техніка росіян просто "плинули" в Чорне море.

Повідомляється, що позиція росіян у Голій Пристані та Олешках раніше використовувалася для обстрілу Херсона та інших населених пунктів на правобережжі Херсонської області, яка є підконтрольною Україні. Проте, згідно з новими даними, російські сили передислокували свій особовий склад та військову техніку на відстань від 5 до 15 км від зони затоплення, що дозволило їм вийти з досяжності артилерійського вогню. Таким чином, підрив греблі Каховської ГЕС створив серйозні проблеми для української сторони, причому наслідки підриву Каховської ГЕС будуть відчутні ще тривалий час – як із соціальної та економічної точки зору, так і для цілої екосистеми.

Крім того, підрив греблі Каховської ГЕС суттєво змінив географію та топографію Херсонської прифронтової ділянки на півдні України. Російські війська знайшли нові позиції та змогли вивести деякі свої військові об'єкти із зони поразки ЗСУ. Таким чином, зміни, викликані підривом греблі Каховської ГЕС, роблять ситуацію на півдні України ще складнішою і непередбачуваною, враховуючи також швидкий контрнаступ ЗСУ.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Показати ще

Путін кинув усю свою армію: російські солдати біжать разом із офіцерами

Затоплений Херсон: стирчать лише дахи будинків, багатоповерхівки стали "триповерхівками". Відео, від якого холод по шкірі

Путін не очікував: в Україні ліквідували важливого кремлівського синочка