Російські окупаційні війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. Нині середній рівень підтоплення становить 5,61 метра. При цьому під водою опинилося 600 квадратних кілометрів Херсонської області. З них 32% – правобережжя та 68% – окуповано лівобережжя. Ще б пак, лівий берег за рівнем нижче правого. Схоже, що російські окупанти зовсім про наслідки свого теракту не подумали.

У Генштабі ЗСУ розповіли, що російські загарбники не були готові до наслідків підриву греблі Каховської ГЕС. Тому через велику воду вони зазнали втрат як у живій силі, так і в озброєнні та техніці.

Про це пише й ISW. За висновками міжнародних військових аналітиків, повінь повністю зруйнувала першу лінію оборонних позицій та польових укріплень РФ на лівому березі м. Дніпро.

Крім того, відомо, що в підрозділах 7-ї десантно-штурмової дивізії та 22 армійському корпусі є як травмовані, так і загиблі та зниклі. А ще в цих російських підрозділах втрачено кілька польових складів із боєприпасами та провізією, автомобілі та бронетехніка, а також інше військове майно.

Як розповіла в ефірі телемарафону керівник об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк, на Лівому березі Херсонської області російські окупаційні війська відтягнули свої підрозділи на 5-15 км - залежно від рівня повені, що виник через підрив Каховської ГЕС.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Показати ще

"Відслідковуючи ситуацію з поведінкою ворога на Лівому березі, може констатувати, що вони відтягують свої підрозділи, почали вони цей рух за кілька днів до цього теракту, і ми усвідомлювали, що вони готуються", - сказала Гуменюк.

Наразі можливість оккупантів тероризувати Правобережну Херсонщину з мінометів ускладнена через збільшення відстані. Втім, росіяни продовжують обстрілювати мирні населені пункти з артилерії, реактивних систем залпового вогню та завдавати ударів авіабомбами.

Читайте також:

Путін підставив сам себе: росіяни залишили Крим без води та затопили свою першу лінію оборони

Готуйтеся отримати 14 тисяч на оздоровлення дитини: у яких областях виплатять гроші

У Росії вже почалася справжня паніка, Кремль не знає, що робити