У ніч проти 6 червня росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС. В результаті гідроелектростанція була повністю знищена хвилями Каховського водосховища. Найжахливіше в цій ситуації те, що без води тепер можуть залишитися десятки тисяч людей в Україні. І Крим не є винятком.

Так, в ефірі телемарафону секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим.

"Той акт, який зробила Росія, найближчим часом виключить можливість постачання води до Криму від слова зовсім. У найближчі три, п'ять, десять років, доки не буде відбудовано цю греблю, постачання води до Криму буде просто фізично неможливе" , – зазначив він.

Натомість українська розвідка з'ясувала, що окупанти хоч і планували підірвати ГЕС, але діяли дуже хаотично та допустили затоплення власної техніки.

Так, уже зараз Дніпро затопив усю першу лінію оборони росіян, яка розміщувалася саме лівим берегом. Її вже, можна сказати, немає. І це значно зменшує оборонні можливості росіян.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Показати ще

Від тривоги до удару лише кілька хвилин: українцям розповіли, що запускає Росія

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі

Лукашенко вже шкодує, що Путін раніше не напав на Україну. Ось що він розповів