На сьогоднішній день в Україні, мабуть, уже немає родини, яку обійшла б війна. У когось вона забрала сина. У когось брата, чоловіка, сестру, дідуся. Всі вони могли б жити, але загинули через бажання однієї людини керувати світом за всяку ціну. Сім'я Івашка біль втрат відчула по-максимуму.

Так, сьогодні, 5 червня, у Києві попрощалися з 9-річною Вікою Івашко та її мамою Олею, які загинули 1 червня через те, що під час ракетного удару по столиці вони не встигли потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі Києва . Рідні кажуть, що Віка майже встигла добігти до сходів, а от Ольга потрапила майже до епіцентру падіння уламків.

Попрощатися з дівчинкою та її мамою прийшли однокласники Вікі, друзі та інші родини. На похороні був присутній і дідусь дівчинки. Фото з ним облетіло мережу, де він кілька годин просидів біля тіла онуки.

Не відходив від труни онуки Петро й сьогодні на похоронній церемонії. Серед однокласників Вікі, друзів, членів сім'ї, які прийшли попрощатися з дівчинкою, дідусь останнім вийшов із похоронної зали.

У сім'ї залишилися лише бабуся, яка має онкологію, і дідусь, який важко переживає втрату. Ще б пак, рік тому в аварії загинув батько Ольги та її брата, а кількома місяцями раніше – від серцевого нападу помер чоловік Ольги та тато Вікі.

Убита горем бабуся раніше розповідала журналістам, що Ольга з дочкою "...щоночі ходили в укриття, щоночі. Хоча Олі на роботу, вона о другій ночі, о третій, коли тривога, вона за дитину – і в укриття".

Популярні новини зараз

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Показати ще

Нагадаємо, що 9-річна Вікторія Івашко була дзюдоїсткою спортивного клубу "Judo Master". Її тренер Діана Халматова пам'ятає Віку, як хорошу і сміливу дитину, яка закохалася в дзюдо, намагаючись випереджати власні можливості.

Читайте також:

Ось це губи: колишній чоловік Ані Лорак все ж таки одружився. Фото його нареченої здивувало багатьох

А це точно Леся? Нікітюк змінила зовнішність, тепер її важко впізнати

Не зміг стримати сліз: найкрасивіший "Холостяк" України вперше став батьком та розсекретив ім'я дитини