Довгий час російська пропаганда малювала Президенту Росії Володимиру Путіну імідж хлопця з бідної родини простих трудівників, який "добився всього сам". Ось тільки, як виявилось, біографій у Путіна, як і у багатьох чекістів, одразу кілька. Так, згідно з офіційною "легендою", Володимир Путін народився в Ленінграді. У цій версії матір'ю називають Марію Путіну (Шеломову), а батьком – Володимира Путіна. Обидва померли незадовго до призначення Путіна главою держави.Ось тільки польська журналістка Христина Курчаб-Редліх, яка досліджувала біографію Путіна і написала книгу "Вова. Володя. Володимир. Таємниці Росії Путіна", ще 2009 року заявила, що справжню, біологічну, матір Путіна звуть Віра Путіна і що вона народила його не у Ленінграді, а в селі Терехіно у Пермському краї. Чи це так насправді, схоже, залишиться таємницею, адже 30 травня у віці 97 років Віра Путіна померла.

Так, грузинські ЗМІ повідомили, що у Грузії у віці 97 років померла жінка, яка вважала себе матір'ю російського диктатора Володимира Путіна. Віру Путіну поховали 30 травня у селі Метехи (село знаходиться за 20 км від Горі), де довгий час вона прожила разом із чоловіком.

Віра Путіна

Інформація про те, що Віра Путіна – мати Путіна, вперше з'явилася на початку 2000-х, коли жінка побачила на екрані виступ президента.

За її словами, 1950 року в Пермській області вона народила сина Вову поза шлюбом від одруженого чоловіка Платона Привалова.

Пізніше Віра Путіна, за її словами, виходить заміж за грузина Георгія Осепашвілі та переїжджає до Грузії із сином. Однак Володимир не порозумівся з вітчимом - той його бив, тому хлопчика відправляють до родичів у Санкт-Петербурзі - саме вони зараз офіційно вважаються батьками Путіна. З того часу Віра Путіна з ним не зустрічалася.

У березні 2022 року журналісти грузинського каналу Formula (переведення з грузинського привела Sova) їздили до Метехів. Місцеві жителі розповіли каналу, що останніми роками Віра Путіна переїхала до Тбілісі до дітей. При цьому люди пам'ятають її сина Володимира та підтверджують, що йдеться саме про російського президента. Вони також розповідали, що до жінки якийсь час було приставлено охорону, у неї брали аналіз ДНК, а іноземні делегати навідувалися в гості.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

2003 року європейські документалісти зняли про Віру Путіну фільм "Мати Путіна". З того часу її історію часто обговорювали журналісти в Грузії та за її межами.

"Я часто бачу його уві сні. Але він не хоче зі мною розмовляти. І в житті, і уві сні він сердиться на те, що я зробила. Він не може мені пробачити", - говорила Віра Путіна британській газеті Sun.

Сам Володимир Путін ніколи публічно не коментував слова Віри Путіної.

Щоправда, цікавим є той факт, що з ім'ям Віри Путіної пов'язана смерть президента холдингу "Цілком таємно" Артема Боровика. Свого часу він мав намір опублікувати статтю про дитинство російського диктатора, для якої, за його словами, зібрав матеріали. Але 9 березня 2000 року загинув у ДТП, коли збирався летіти до Грузії за дитячими фотографіями Путіна.

За інформацією польської журналістки Крістіни Курчаб-Редліх, автора книги "Вова, Володя, Володимир. Таємниці Росії Путіна", номінанта Нобелівської премії миру, російські силовики "прибрали" також і грузинського журналіста Ваху Ібрагімова, який зібрав факти про дитинство Путіна та написав книгу.

Читайте також:

Від тривоги до удару лише кілька хвилин: українцям розповіли, що запускає Росія

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі

Лукашенко вже шкодує, що Путін раніше не напав на Україну. Ось що він розповів