Літо – час активного зростання орхідей. Ще б пак, саме в теплий період року активізуються всі життєві процеси орхідеї – наростає листя, розвиваються квітконоси, орхідеї зацвітають.

Влітку орхідею бажано розмістити на вікні, що виходить на схід чи захід. Так квітка зможе отримати максимум освітлення, що для орхідеї дуже важливо. Головне - без прямих сонячних променів , тому якщо ваш будинок виходить на південь, варто завісити вікна, щоби сонце не спалило листя орхідеї. Ще б пак, якщо за вікном стоїть сильна спека і палючі промені потрапляють на квіти, збільшується ризик втратити ніжний фаленопсис або орхідею іншого виду.

Вносити добрива вчасно. Це важливо робити в період вегетації – активного нарощування листя, а також коли рослина починає випускати квітконоси.

Крім того, є кілька особливих правил, як доглядати квітучу орхідею влітку.

●Забезпечте рослині різницю між денною та нічною температурою в 3-6℃. Це продовжить період цвітіння та простимулює орхідею на формування нових бутонів. Для створення різниці температур достатньо тримати орхідею влітку на балконі ночами (залишаючи її відкритим), а вдень повертати рослину на звичне місце в квартирі, або знижувати нічну температуру в кімнаті за допомогою кондиціонера, випарника і т.д.

●2-3 поливу на місяць можна замінити внесенням рідких підживлень. Обов'язково переконайтеся, що субстрат досить вологий, а якщо ні – полийте рослину, і лише через 1-2 дні вносите підживлення.

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

● Для підтримки орхідеї під час активного росту та цвітіння також можна обприскувати листя тонізуючими спреями, які покращують тургор листя, стимулюють цвітіння, зменшують налипання пилу.

Читайте також:

Орхідея цвістиме дуже пишно і красиво: 5 хитрощів, про які ви не знали

Чому не цвіте орхідея: названі помилки, яких припускаються майже всі

Розпустить 30 бутонів: секрет догляду за орхідеєю від досвідченого садівника. Відео