Наближається День Росії, який відзначається щорічно 12 червня. 2023 року він випадає на понеділок. Відповідно, цей день оголошено вихідним. Так, громадяни Росії відпочивають три дні поспіль — у суботу, 10 червня, у неділю, 11 червня, та у понеділок, 12 червня. Можна було б гарно розважитись, але Путін прийняв інше рішення.

Як правило, 12 червня по всіх містах Росії відбуваються святкові заходи. Москвичів цього дня радують концертами, безкоштовними екскурсіями, фестивалями. І, звичайно, традиційний феєрверк на Червоній площі.

От тільки стало відомо, що напередодні контрнаступу ЗСУ російський диктатор Володимир Путін скасував цьогорічні урочисті заходи у Кремлі з нагоди Дня Росії. Про це у суботу, 3 червня, повідомляють росЗМІ із посиланням на прес-секретаря російського президента Дмитра Пєскова.

Водночас відомо, що Путін має намір вручити премії російським діячам культури, науки та мистецтв.

Урочисті прийоми у Кремлі з нагоди Дня Росії проводились включно до 2019 року. У них брали участь російські чиновники, діячі культури, науки, мистецтв та представники регіонів.

Раніше Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін виступить на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, який проходитиме з 14 по 17 червня.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Нагадаємо, що традиція відзначати День Росії почалася 12 червня 1990 року, коли ухвалили Декларацію про суверинитет РРФСР. Цей день оголосили неробочим лише за рік. До речі, іноді в Мережі свято називають Днем незалежності за прикладом з Америкою, проте вірна лише одна назва – День Росії.

Читайте також:

Все, чим можуть нас здивувати: Жданов розповів, чого очікувати від ракетних ударів

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі

Бої перейшли на територію Росії, війська Путіна біжать