У п'ятницю, 2 червня 2023 року, Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорили питання укриттів у столиці та ситуацію на фронті.

Про це він повідомив у телеграмі.

"Провів Ставку. Насущні питання безпеки. Очевидною є жорстка реакція на загибель людей у ​​Києві через закрите укриття. Є доручення про перевірку захисних споруд у Києві та по всій країні", - заявив президент.

Так, Зеленський доручив міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олександру Камишину провести повну ревізію всіх захисних споруд Києва та надати звіт протягом десяти днів. При цьому голові МВС Ігорю Клименку доручено зробити те саме, але по Україні.

Володимир Зеленський був обурений, що навіть після того, що сталося, кияни знову і знову публікують інформацію про недоступність укриттів.

"Не просто про закриті укриття, а про заварені входи у укриття, про відсутність укриттів взагалі в деяких частинах міста. Такий рівень недбалості в місті не перекрити якимись там виправданнями", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Крім того, на засіданні було проведено комплексний розгляд стану української ППО, зокрема її потреб для відображення загроз із землі, моря та повітря. Обговорили шляхи удосконалення з урахуванням наявних ресурсів, надходжень від партнерів та власного виробництва.

Учасники також приділили увагу ситуації на фронті.

До того ж, на засіданні учасники заслухали всеосяжну доповідь розвідки країнами, які допомагають Росії не просто обходити санкції, а й нарощувати виробництво ракет і дронів в умовах війни. У зв'язку із цим готуються відповідні рішення.

Нагадаємо, що глава МВС Ігор Клименко зазначив, що закриті укриття під час війни – це не просто байдужість, це злочин.

Читайте також:

Все, чим можуть нас здивувати: Жданов розповів, чого очікувати від ракетних ударів

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі

Бої перейшли на територію Росії, війська Путіна біжать