Багато хто погодиться, що літо – це не просто пора року. Літо – це як маленьке життя, адже у кожної людини є свої плани на літо, які дуже хочеться втілити в реальність. От і не дивно, що прогноз погоди на літо всі читають з особливим нетерпінням.

Так, синоптики вже озвучили свій попередній прогноз на перший місяць літа, червень. І, здається, позасмагати не вийде.

Так, за прогнозом синоптиків, червень 2023 в Україні очікується мінливими, з коливаннями атмосферного тиску і температурного режиму. Це означає, що температура буде помірною, без аномалій, ймовірність періодів сильної спеки досить низька. При цьому дощитиме у більшості областей і опади розподілятимуться неоднорідно.

Про це заявив синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич, інформує "Телеграф".

За його словами до позначки у 30 градусів стовпчики термометрів можуть піднятися аж наприкінці місяця.

Так, багаторічні спостереження показують, що зазвичай у червні комфортна погода, але з рясними опадами. Це пов'язано з тим, що на початку літа атмосфера над Європою стає динамічно активною, а також зростає вміст вологості та нестабільність повітряних мас, які приходять до нас з південного заходу та заходу. У результаті цього в цей період часто відбуваються сильні зливи з грозами, і іноді можуть спостерігатися смерчі.

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський розповів, як переможе Україна: рішення мають бути ухвалені з жовтня по грудень

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

Червень - погода у першій декаді

За прогнозом синоптика, у першій декаді червня на території України встановиться прохолодна погода із невеликою кількістю опадів.

"Особливо відзначимо період з 3 по 7 червня, коли ночами стане помітно холодніше, а температура знизиться до +3…+9 °С. У денний час повітря прогріватиметься до +18…+24 °С", - прогнозує Кібальчич.

Друга декада червня (11-20 числа) буде характеризуватися переважанням циклонічної активності та нижчим атмосферним тиском на території України. Очікується поширення дощів, які охоплять більшу частину країни. Місцями можливі сильні зливи. Температура в цей період буде близькою до середніх значень за багаторічний період: вночі в межах +10…+17 °C, вдень +21…+26 °C. На півдні України можуть бути значно тепліше з температурою до +23…+29 °C.

Червень - погода у третій декаді

У третій декаді місяця очікується помітне зростання температурних показників на тлі періодичних короткочасних злив. Вночі температура повітря очікується в межах +13...+19 °С, вдень +25...+31°С.

"У середньому протягом місяця температура повітря в нашій країні очікується близькою до норми, у західних і північних областях вище норми на 1-2 °С. Кількість опадів також прогнозується близько норми, проте місцями у центральних та південних областях може випасти до 2-3 місячних норм", - резюмував синоптик.

Читайте також:

Збираються в лісі та "смикають черв'ячка": у мережі показали, чим займаються діти ватажка "вагнерівців" Пригожина

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Ось це правильно: як покарали губастих блогерок, які знімали роботу української ППО