Харчова сода є копійчаним засобом. Проте це один із найпопулярніших засобів у будинку. По-перше, соду використовують для випічки смачних та пишних булочок. Крім того, саме за допомогою соди можна лікувати укуси комах, відполірувати підлогу, прибрати корозію на батареях і навіть відчистити машину від застарілого бруду та дорожнього пилу. А ось досвідчені городники знають, що за допомогою соди можна позбутися бур'янів, очистити продукти від пестицидів і позбутися мурах. А ще сода допоможе виростити помідори більш солодкими, помірно м'якими та соковитими.

І справді, головний секрет у вирощуванні солодких помідорів – використання харчової соди. Це можна пояснити тим, що харчова сода робить ґрунт менш кислим, завдяки чому помідори набувають яскравого та цікавого смаку.

Так, для покращення смаку помідорів та прискорення росту допоможе такий розчин із соди: на п'ять літрів води 200 гр соди. Обробляти помідори найкраще раз на тиждень.

Крім того, розчин із содою допоможе позбутися шкідників на кущах.

А ще використовувати харчову соду на ділянці можна посипаючи нею ґрунт. Однак робити це потрібно обережно, щоб гідрокарбонат натрію потрапляв виключно на ґрунтовий покрив: на плодах та листі не повинно бути ні грама соди.

Крім того, харчова сода успішно бореться із фітофторозом томатів. Потрібно починати обприскувати помідори розчином соди вже за кілька тижнів після висадки розсади у ґрунт. Обробку потрібно проводити кілька разів з інтервалом 7-10 днів. Щоб приготувати розчин, потрібно розчинити три столові ложки соди на десять літрів води.

Популярні новини зараз

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще
Для профілактики фітофторозу та інших хвороб можна використовувати і наступний розчин. У 1 літрі води розчиніть столову ложку соди, 15 мл олії та 30 грамів натертого на тертці господарського мила. Раз на два тижні обприскуйте цим розчином томати.

Читайте також:

Просто розкидайте цю крупу городом: як позбутися шкідників за старовинним методом

Тепер ви завжди складатимете її в пакет: як використовувати картопляну шкірку на городі

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд