На цей раз ми розповімо про прості секрети, якими діляться садівники при вирощуванні помідорів. Цікавим є той факт, що для підживлення помідорів використовуються дуже прості засоби, які можна придбати в аптеці.

Завдяки цим хитрощам ви не тільки збільшите врожай помідорів, але й отримаєте соковиті та солодкі помідори.

Ось що розповідає одна з досвідчених дачниць з приводу підживлення помідорів:

Хочу трохи розповісти про борну кислоту, яку застосовують багато городників, а хто не застосовує, то я дуже рекомендую звернути увагу на борну кислоту, особливо при догляді за помідорами, хоча, звичайно ж, бор практично потрібен для всіх культур, а не тільки для підживлення помідорів.

Підживлення бором

Борна кислота активно впливає на цвітіння, сприяє утворенню зав'язей і перешкоджає їхньому обсипанню, також перешкоджає гниття помідорів, особливо при надлишку вологості.

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Показати ще

Тому ті, хто вирощує помідори у відкритому ґрунті, особливу увагу приділіть обробці помідорів, борної кислоти.

Також борна кислота збільшує приплив цукру до плодів помідорів, обробку борною кислотою обов'язково потрібно проводити під час утворення бутонів. Загалом, за період вегетації краще проводити як мінімум 3 обробки помідорів.

Перша – це під час утворення бутонів, друга – це в період масового цвітіння та третя – у стадії початку плодоношення помідорів.

Ну хоча б одне підживлення борною кислотою треба зробити обов'язково. Це якраз під час початку цвітіння і цим ви значно підвищите врожайність за рахунок того, що зав'язуваність плодів буде набагато вищою.

Я отримала гідний урожай, тому що просто потряхування кущів неможливо було забезпечити запилення, оскільки пилок був сирий. І ось саме борна кислота дуже допомогла отримати найдостойніший урожай.

До речі, по самих томатах ви можете визначити недолік бору: наприклад, верхнє листя. Саме верхні та нижні жовтіють скручуються, стають дрібними, деформуються верхівкові пагони поступово.

Допоможе йод

Важливий компонент – це йод. Я використовую спиртовий розчин йоду, який продається в аптеці на 10 літрів робочого розчину, нам знадобиться 10 крапель йоду.

При використанні йоду з'являється більше зав'язей, набагато раніше відбувається дозрівання томатів, покращується азотний обмін. У рослинах знижується ризик зараження томатів, кореневої, гниллю, а також, звичайно, багатьма захворюваннями, у тому числі фітофтори.

Готовий розчин можна використовувати за допомогою звичайного обприскувача.

Читайте також:

Весь урожай огірків буде гірким: що не можна садити поряд із ними

Усі плутають з рибною ікрою: рецепт млинців з манкою та кількою в томаті. Ви здивуєтеся смаку

Тепер усі платитимуть однаково: яким буде тариф на електрику. Названо цифру