Президент країни-агресора Путін зможе відвідати саміт БРІКС, який заплановано на серпень. Місце проведення – Південно-Африканська Республіка.

При цьому, як уточнюють ЗМІ, Путін може не побоюватися арешту на підставі ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом.

Це пов'язано з тим, що Південно-Африканська Республіка надає імунітет усім учасникам саміту, зокрема Путіну, передає Bloomberg.

"Це стандартне надання імунітетів, яке ми проводимо для всіх міжнародних конференцій та самітів, що організуються в Південній Африці, незалежно від рівня участі", - цитує Bloomberg заяву представника Департаменту міжнародних відносин та співробітництва країни.

Але є й інший нюанс: надання імунітету зустрічам БРІКС не скасовує "ніякого ордера, який міг бути виданий будь-яким міжнародним трибуналом щодо будь-якого учасника конференції".

Тим часом парламентська опозиція Південно-Африканської Республіки заявила, що має намір юридично зобов'язати владу заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, якщо той прилетить до ПАР на саміт лідерів БРІКС.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Як сказано у заяві, окружний прокурор вже направив до суду позов із вимогою забезпечити точне виконання процедур, передбачених законами та міжнародними зобов'язаннями ПАР у тому випадку, якщо ПАР отримає вимогу МКС на затримання Путіна під час його перебування на території країни.

Читайте також:

Маразм Кремля міцнішає: Путін спочатку "поховав" Залужного, а тепер оголосив його у розшук

Ідуть німецькі танки Leopard: в Україну прибуде чергова сильна партія. Що відомо

Китай обвів Путіна навколо пальця: творці "Кинджалів" зливали всю інформацію про ракети