Кожен власник земельної ділянки хоче виростити великий, м'ясистий та солодкий болгарський перець. Але коли настав час збирати врожай болгарського перцю, багато хто виявляє, що перець виріс гірким, а розмір його плодів залишає бажати кращого.

Справа в тому, що болгарський перець просто не переносить сусідство з деякими видами рослин. Наприклад, болгарський перець не терпить присутності помідорів.

Потрібно розуміти, що болгарський перець та помідори належать до однієї родини рослин (пасльонових). Садити їх поруч може призвести до конкуренції за поживні речовини та воду, а також збільшити ризик передачі хвороб.

Картопля

Картопля і болгарський перець можуть піддаватися тим самим шкідникам, таким як колорадський жук, тому спільне вирощування може призвести до посилення нападу шкідників.

Квасоля

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Болгарський перець та квасоля також мають різні потреби у поживних речовинах та умовах вирощування. Квасоля може споживати з ґрунту азот, що може призвести до нестачі поживних речовин для перцю.

Капуста

Капуста і болгарський перець можуть конкурувати за місце і світло, тому що вони обидва виростають у досить великі рослини. Крім цього, вони можуть мати різні потреби в поживних речовинах.

Важливо пам'ятати, що це лише рекомендації, і результати можуть змінюватись в залежності від умов вирощування та сортів рослин. Хорошою практикою є чергування посадки різних культур, щоб запобігти розмноженню шкідників та хвороб, а також забезпечити ефективніше використання поживних речовин у ґрунті.

Читайте також:

Можете залишитися без пенсії, якщо є борги з комуналки. Що потрібно знати

Руки самі до нього потягнуться: рецепт м'ясного пирога з яйцями та цибулею. Готується на сметані

Їх неможливо терпіти: названо три знаки Зодіаку, які до старості стають найнеприємнішими.