В Україні продовжують зростати ціни на овочі та фрукти, а оптові ціни на один із найпопулярніших овочів – цибулю – в останні кілька тижнів досягли абсолютного історичного рекорду: 48 грн за 1 кілограм цибулі. У свою чергу, експерти пов'язують зростання цін на цибулю з недостатньою якістю ранньої цибулі, що завдає чимало проблем українським споживачам, які звикли їсти цибулю у сирому вигляді, а також додавати цибулю до різних страв.

Докладніше про ціну цибулі, яка б'є всі рекорди в Україні, інформує джерело EastFruit.

"Зараз в Україні місцевої цибулі практично не залишилося. Імпорт із країн ЄС цибулі врожаю 2022 року пропонується за цінами $1,20-1,40/кг, і на цьому тижні ціни зросли. У самому ЄС ціни на торішню цибулю ріпчасту теж зростають. Цього тижня ціни в Польщі досягли $0,85-1,04/кг", – пояснює експерт незалежної аналітичної компанії АПК-Інформ Євген Кузін.

Міжнародний консультант ФАО Федір Рибалко ділиться своїми прогнозами щодо цін на цибулю. Він упевнений, що зниження оптових цін на цибулю очікується вже з 15 червня, коли в південних регіонах України та Молдови почнуть прибирати ранню цибулю.

Таким чином, українським споживачам доведеться нести рекордно високі витрати на закупівлю цибулі ще щонайменше три тижні. Водночас, головною причиною додаткових фінансових втрат через зростання ціни на цибулю для українських споживачів стала Росія, яка вторглася до південних регіонів країни та практично повністю знищила один із найбільших у Європі кластерів із вирощування цибулі, зберігання цибулі та доопрацювання цибулі.

Лука є важливим продуктом у раціоні українських споживачів, а підвищення цін на цибулю може негативно вплинути на харчування багатьох українських сімей. Україна продовжує стикатися з різними економічними, фінансовими та політичними проблемами, які потребують комплексних рішень та серйозних заходів щодо захисту інтересів населення.

Популярні новини зараз

Донька Олі Фреймут не соромиться обожнювати жінок привселюдно: як живе Злата в США, фото

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

Читайте також:

Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен

Ось це несподіванка: в Україні різко дешевшають яйця. Які зараз ціни

М'ясо, яйця та овочі: що буде з цінами на продукти найближчим часом