Ось уже більше року Росія продовжує військове вторгнення в Україну, розпочате 24 лютого 2022 року за наказом Володимира Путіна. І це при тому, що Путін багато разів повторював у своїх публічних виступах, що росіяни та українці – один народ. Стало відомо, чи Росія розглядає в найближчому майбутньому мирне врегулювання конфлікту і на яких умовах можливий світ.

Так, у суботу, 27 травня, в інтерв'ю ТАСС заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін заявив, що врегулювання конфлікту навколо України можливе лише після припинення бойових дій ЗСУ та постачання західної зброї.

Крім того, Київ має визнати нові територіальні реалії, що склалися після реалізації права людей на самовизначення.

Михайло Галузін також сказав, що мир в Україні можливий виключно у разі відмови України від вступу до складу Євросоюзу та НАТО.

"Підходи Росії до врегулювання в Україні незмінні: ми продовжуємо захищати Донбас, демілітаризуємо і денацифікуємо Україну, усуваючи загрози, що виходять з її території. Світ можливий у разі припинення бойових дій ЗСУ та поставок західного озброєння", – заявив Михайло Галузін.

За його словами, Україна має повернутися до позаблокового статусу, який зафіксовано у її Конституції від 1990 року.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Показати ще

Газулін також додав, що іншим важливим елементом врегулювання має стати захист прав російськомовних громадян та нацменшин на законодавчому рівні.

"Державний статус російської мови має бути закріплений у законодавстві, важливо домогтися дотримання прав людини, зокрема свободу на віросповідання", – додав Михайло Галузін.

До речі, раніше, 24 травня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков говорив, що переговори з Києвом поки неможливі через те, що українська влада сама заборонила будь-які переговори з РФ. За його словами, поки що рано говорити про те, який із запропонованих різними країнами планів щодо врегулювання краще.

Читайте також:

Медведєв проговорився про плани Путіна: "буде 3 роки перемир'я, а потім ударимо знову..."

Це кара: російські важкі авіабомби не хочуть летіти в Україну та падають на Росію

Будуть великі проблеми: чоловіків, які незаконно виїхали з України, при поверненні покарають