Російська армія зазнала серйозних поразок у ході повномасштабних боїв проти України, включаючи провальний "зимовий наступ" та невдалу спробу захоплення міста Бахмут у Донецькій області. У результаті кремлівський фюрер Володимир Путін не лише програв на полі бою, а й на міжнародній арені.

Ця катастрофа, спричинена рішенням Путіна розпочати війну проти України, може призвести до розпаду Російської Федерації. Таку думку висловив професор антропології Неаполітанського університету, експерт з історії та сучасних проблем Росії та Східної Європи Андреа Граціозі, повідомляє видання La Repubblica.

Професор упевнений, що Росія неминуче зазнає поразки у війні проти України, хоча бойові дії все ще продовжуються. Він відзначає чотири великі поразки російських військ, включаючи провалені спроби взяти Бахмут у Донецькій області та наступ на Київ. Ці поразки призвели до краху Путіна і тепер лише питання часу, коли провал Путіна буде оформлений документально.

"Боюсь, що не скоро (закінчиться війна в Україні. – Ред.), на жаль. Війни закінчуються з двох причин: або є явний переможений і переможець, або внаслідок військового, економічного виснаження. У цьому випадку потрібен компроміс, щоб викристалізувати ситуацію". "Війна в Україні може закінчитися з цієї другої причини. Слід пам'ятати, що Путін вже програв на полі бою і на міжнародному рівні. Проте Росія, заплативши дуже високу ціну, продовжує утримувати деякі території України. І має тисячі термоядерних бомб", - наголосив Граціозі.

Багатомісячний кривавий глухий кут у Бахмуті підкреслює факт, що Росії не вдалося захопити невелике місто навіть за масових дій проти українських військ. Це була головна ознака поразки Путіна на полі бою. З урахуванням внутрішніх та зовнішніх проблем, остаточний крах Путіна здається неминучим.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Показати ще

Підключиться весь світ: Путіну вже не дадуть сховатися у бункері. Вже зроблено заяву

Путіна перекосить: борт "Москва-Тбілісі" не хотіли приймати у Грузії. Народ повстав. Відео

Скоро вже розпочнеться: у розвідці попередили, що Путіна бункер уже не врятує