Стало відомо, що в Росії під час розвідки впав легкомоторний літак авіалісоохорони. Інцидент стався в середу 17 травня, о 17:35 за київським часом у селі Усть-Кулом, хоча рейс виконувався з Чебоксар до Троїцько-Печорська.

Як повідомили рятувальники, після дозаправки на посадковому майданчику в селі Усть-Кулом при зльоті літак втратив швидкість, зачепив високовольтні дроти, після чого здійснив жорстку посадку і спалахнув.

О 17:35 [мск] надійшла інформація про те, що при зльоті з аеропорту райцентру Усть-Куломського району легкомоторний літак Piper PA28-140 зачепив високовольтні дроти, що призвело до його падіння на землю. Повітряне судно спалахнуло . пожежу ліквідовано", - заявили в ГУ МНС.

Внаслідок інциденту постраждалих на землі немає, будинок також залишився цілим, випливає з фотографій з місця падіння, наданих Північно-Західною транспортною прокуратурою, яка вже організувала перевірку за фактом НП. Літак упав на територію ділянки біля житлового будинку та зруйнував паркан.

На щастя, люди, які були на борту, живі.

Пілот отримав легку черепномозкову травму, але від госпіталізації відмовився. За даними Головного управління (ГУ) МНС по Комі, окрім льотчика на борту літака перебував пасажир, він не постраждав.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Сиктивкарська транспортна прокуратура проводить дослідчу перевірку виконання законодавства про безпеку польотів за фактом жорсткої посадки легкомоторного літака Piper 28 ТОВ "Авіакомпанія "СкайРус".

Зазначимо, що через аварію тимчасово відсутнє електропостачання на частині вулиць селища Кебаньєль та села Усть-Кулом, найближчим часом воно буде відновлено, за винятком домогосподарств містечка Аеропорт.

Читайте також:

Росія змінила тактику ракетних ударів: що відомо про можливість нових пусків

Порядок денний можуть вручити через родичів: юрист розповів головні нюанси

Не стало легенди ЗСУ: він збивав російські гелікоптери та безпілотники. Фото героя