День матері – це чудова можливість для кожної дитини подякувати своїй матусі за її любов та порадувати маму теплим побажанням. Цього дня обов'язково варто зайти до неї у гості з подарунком чи принаймні привітати по телефону.

Офіційна історія свята матері бере свій початок у 1914 році у США. Однак, якщо глибше зануритись в історію, то побачимо, що насправді матерів вшановують із сивої давнини.

Наприклад, у Стародавній Греції святкували День вшанування матері усіх богів – Реї.

А от у Стародавньому Римі вшановували богиню Кібелу, заступницю матерів. У них свято тривало 3 дні у березні.

Найдовше ж вшановували матерів в Британії. Так, починаючи з 17 століття там відзначали цілий тиждень матерів - він тривав упродовж четвертої неділі весняного посту. Правда, подарунки дарували тільки в один якийсь день у цей період. Відтоді традиційно мамам британці дарують тортик із 12-ма марципанами зверху.

Сьогодні ж Україна відзначає День матері разом із більшістю європейських країн, а також США, Канадою, Китаєм і Японією - у другу неділю травня. Святкування Дня матері в нашій країні встановлено указом президента 1999 року.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Показати ще

HYSER зібрав найкрасивіші привітання та картинки з Днем матері 2023, які сподобаються всім мамам.

Мамо, вітаю тебе з Днем матері. Дякую тобі за твою турботу, за безсонні ночі, за смачні обіди та за мудрі життєві уроки. Бажаю тобі нескінченного щастя та виконання всіх мрій. Щоб ми, твої діти, тебе радували і завжди були поряд у скрутну хвилину. Дякую за терпіння та всепрощення.

Мила моя матуся! Вітаю тебе з Днем Матері! Скільки сенсу, тепла і ласки зберігають твої руки, погляд, обійми. Безмежного щастя тобі, мамусю, міцного здоров'я і довголіття. Нехай забудуться сьогодні всі образи і розчарування, адже ти мій ангел, якого я шалено люблю.

Низько вклоняюся тобі, мамо, за терпіння, дивовижну мудрість і мужність, з якими ти, долаючи всі негаразди, виховала мене. Тож здоров'я тобі, тепла і благополуччя. Хай під променями травневого сонця розтануть усі негаразди! З Днем матері!

Спасибі, Матусю, Тобі,
За те, що я живу на світі.
І в цей прекрасний світлий день
Я подарую тобі квіти.
Свята, прекрасна, дорога.
Тобі моя душа співає.
Любов твоя така палка
На світі зло перемагає.
Проведи мене, Мамо, будь ласка
Проведи у цей світ.
Хай простелиться ніжна, криласта
Мені дорога услід.
Відгородить вона мене всюди
Від нещасть і біди.
Проведи мене, Мамо, між люди
В білий світ проведи.
Рідна Мамо, подай мені руку,
Щоб не впасти, як тяжко мені.
Мою щиру любов на цім світі
З вдячним серцем дарую Тобі!

"Мама" - саме перше слово, що пестить слух до кінця життя. Найбільш ніжні і дбайливі руки. Саме добре і чуйне серце. В День матері хочу побажати тобі, дорога матуся, справжнього щастя, довгих років життя, відмінного, міцного здоров’я, розуміння і відданості в сім’ї. Нехай по щоках твоїх ніколи не біжать сльози, а в грудях горить гордість за нас, твоїх дітей.

Читайте також:

Сакури та магнолії неймовірно розцвіли під Києвом: чарівні фото

Трійця-2023: коли відзначатимемо і що заборонено цього дня

Не дивуйтеся: українцям почали надсилати нові платіжки за газ. Як заплатити