Ніхто не заперечуватиме, що війна, яку понад рік тому розв'язав Володимир Путін, переслідуючи мету захоплення нових територій, справила руйнівний вплив на життя всіх без винятку українців. Ще б пак, через війну з України поїхали мільйони жінок з дітьми, а також сотні тисяч пенсіонерів. Щодо пенсіонерів, то ті з них, хто виїхав за кордон через війну у статусі біженців або отримавши тимчасовий захист, і далі отримують свої пенсійні та соціальні виплати від України. Днями стало відомо про зміни у виплаті пенсії.

Так, українцям за кордоном полегшили отримання пенсії. Тепер заявку про виплату, зміни у способі виплати пенсії чи грошової допомоги можна подати віддалено.

А ще з'явилася можливість без приїзду в Україну відновити виплату пенсії, яка була припинена в період військового стану.

Про це повідомила народний депутат України Ірина Констанкевич.

Заяви про виплати пенсій чи грошової допомоги прийматимуть органи Пенсійного фонду України або органи соцзахисту населення через установи уповноваженого банку, зокрема, в електронному форматі з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП), що базується на сертифікаті електронного підпису, одержувача та уповноваженого працівника.

"Тепер можна подати заявку про виплату, зміни у способі виплати пенсії або грошової допомоги віддалено. Також з'явилася можливість без приїзду в Україну відновити виплату пенсії, припиненої у період військового стану. Зробити це можна, надіславши заяву на пошту", - написала вона на своїй. сторінці у Facebook.

Популярні новини зараз

Тепер буде зовсім важко: кого з українців позбавлять пільг на оплату комуналки

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Показати ще

Крім того, як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, опрацьовується проект постанови Кабміну щодо реалізації експерименту щодо надсилання міжнародним поштовим переказом пенсій громадян, які проживають тимчасово за межами країни.

Нагадаємо, що у травні 600 тисяч пенсіонерів в Україні отримають підвищені пенсійні виплати – це стосується українців, які вийшли на пенсію за віком, але продовжують працювати та отримувати страховий стаж. Розмір пенсії буде збільшено, якщо востаннє перерахунок проводився два роки тому або раніше, тобто стаж збільшився щонайменше на 24 місяці.

Читайте також:

Стильні широкі штани та піджак: Олена Зеленська показала стриманий та елегантний костюм

У Європі продають рідкісний український позашляховик часів СРСР. Просять 16 тисяч євро

ПриватБанк та Нафтогаз порадували українців: торкнеться всіх споживачів газу