Уряд України продовжує державну підтримку своїх громадян, надавши на житлові субсидії цього року запланованих 25 мільярдів гривень. Однак не всі громадяни матимуть змогу отримати "літню соціалку".

Докладніше про те, хто має право оформити собі виплати на неопалювальний сезон, інформує сайт Телеграф, посилаючись на заяву міністерки соціальної політики Оксани Жолнович.

Повідомляється, що зараз українці, які потребують "літньої соціалки" - державної підтримки при оплаті комунальних послуг - можуть отримувати субсидії на неопалювальний сезон, і їм уже почали нараховувати відповідні виплати в автоматичному режимі.

"Бюджет розписується на весь рік, тому на субсидії цього року, як і минулого, було заплановано 25 млрд грн. Середні суми, які виділяються на домогосподарство в зимовий період, становлять 1,5 тис. грн, а в неопалюваний сезон 350-400 грн", - зазначила Жолнович.

В Україні щороку близько 2,2 мільйона домогосподарств отримують житлові субсидії, які залежать від доходу всіх, хто проживає в одному домогосподарстві. Якщо платежі за комунальні послуги перевищують 15% доходу сімейного бюджету, громадяни мають право на покриття цієї різниці на відповідну суму.

Міністерка соціальної політики наголосила, що житлова субсидія надається тим людям, у яких доходи перевищують два прожиткові мінімуми на одну людину. Якщо доходи менші, і люди живуть на мінімальну зарплату або на прожитковий мінімум, то певний відсоток від оплати комунальних послуг може бути покритий державою у вигляді житлової субсидії, яка розраховуватиметься пропорційно до доходу.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Такі заходи державної підтримки забезпечують соціальний захист українців та допомагають їм долати обумовлені різними чинниками труднощі. Крім того, субсидії на оплату комунальних послуг суттєво полегшують життя тих громадян, які перебувають у скрутному фінансовому становищі та зазнають труднощів при сплаті своїх рахунків.

Читайте також:

Кінець опалювального сезону: кому потрібно подати заяву на отримання субсидії

Додаткова пенсія: хто з українців отримає виплати та що потрібно знати

Встигніть подати заявку: українцям виплатять нову допомогу. Гроші даватимуть до осені