Частина пенсіонерів, що не працюють і проживають на території радіоактивного забруднення, не отримують гарантованих доплат до своїх пенсійних виплат.

Детальніше про причини, з яких частина пенсіонерів не отримає виплати, інформує social.com.ua, посилаючись на заяву міністерки соціальної політики Оксана Жолнович.

За заявою Жолнович, причиною того, що частина пенсіонерів не отримають виплати, стала нестача коштів, передбачених законодавством для цієї категорії людей.

Міністерка нагадала про доплати у розмірі однієї, двох чи трьох мінімальних зарплат, які законодавчо передбачені для постраждалих мешканців території, порушеної Чорнобильською катастрофою. Це було ухвалено Конституційним Судом у липні 2018 року, але за час припинення цієї норми сформувалася значна заборгованість, яку держава не здатна покрити досі.

Чиновниця звернула увагу на те, що державі доводиться забезпечувати виплати пенсій для всіх категорій пенсіонерів, включаючи тих, хто не проживає на забрудненій території. Тому виділення додаткових коштів для доплат до пенсій цієї категорії людей є проблематичним.

Крім того, Жолнович висловила свої сумніви щодо доцільності цих виплат для тих пенсіонерів, які не є пожежниками чи лікарями, які працювали на ЧАЕС у період аварії, а є простими мешканцями зони та перед пенсією перебралися до іншого місця проживання. Вона вважає, що ці кошти можуть бути перенаправлені для підтримки потерпілих мешканців зони та більш доцільно використані.

Популярні новини зараз

Скрізь цю стіну ще треба пробитися: 5 найхолоднокровніших знаків Зодіаку, емоції яких важко дізнатись

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Читайте також:

Скасування пенсійних виплат: тисячі українців ризикують залишитись без грошей. Кого торкнеться

Додаткова пенсія: хто з українців отримає виплати та що потрібно знати

Нарешті потішили: на українців чекає масштабний перерахунок пенсій. Коли виплатять