Українські сім'ї зможуть отримувати виплати на дитину за новим механізмом, затвердженим Кабміном.

Система нових виплат на дитину має назву "Гроші ходять за дитиною", повідомляє міністерство соціальної політики України.

Що ж є новою системою виплат на дитину.

Насамперед варто зазначити, що виплати на дитину отримають сім'ї, які опинилися у складних умовах. Наприклад, виплати на дитину зможуть отримати сім'ї, які проживають у зоні активних бойових дій, перебувають поряд із кордоном країни-агресора, проживають на тимчасово окупованих територіях тощо. Сюди ж належать діти з інвалідністю, діти із малозабезпечених сімей.

У міністерстві зазначають, що батьки (особи, які їх замінюють) дітей, які відповідають вищевказаним критеріям, отримуватимуть повідомлення про право на отримання виплат на дитину, зокрема для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням.

За наявності у отримувача виплат на дитину мобільного додатка "Дія" на електронному носії, йому автоматично надійде повідомлення про можливість отримання виплат на дитину.

Популярні новини зараз

Віталій Козловський відповів про сестру, яка підтримує росію: "Це легкий хліб"

З 25 вересні діставати чоботи та шапки? Синоптикиня розповіла про погоду на наступному тижні

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Восени їх захоче спробувати кожен: рецепт найсмачніших млинців з крабовими паличками - про м'ясо ви забудете

Показати ще

Для того, щоб скористатися послугою з виплати на дитину, батьки (особи, які їх замінюють), у яких проживають такі діти, зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано кошти у розмірі п'яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком 6-18 років.

Ці гроші батьки (осіб, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, розташованих у карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська обл).

Виплати на дитину можна використовувати в одному із закладів, які містяться у Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають вищевказаним критеріям.

Дія проекту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватись за програмою можуть діти 7-18 років. Вже з початку літа сім'ї, чиї діти відповідають вищевказаним критеріям, зможуть скористатися можливістю оздоровити своїх дітей у Карпатах.

Докладніше про програму з виплат на дітей можна дізнатися за посиланням >>>

Читайте також:

Вона була чарівна: Анджеліна Джолі показала фото своєї мами, життя якої обірвав рак

Про таке тільки мріяли: як виглядав експортний "Запорожець" із мотором від Renault

Лукашенку з параду забрала реанімація. Чим його почастував Путін на день перемоги?