В Україні в найближчі кілька днів очікується нестабільна погода, яка, крім поганого настрою, може завдати чималої шкоди квітучим садам та майбутньому врожаю.

Докладніше про це інформує сайт today.ua.

Так, у вівторок, 9 травня, зона дощів переміститься з півночі та заходу на південь та схід України, і лише у північному та західному регіонах буде погода без опадів. Нічна температура становитиме від +2 до +7 градусів, а денна не перевищить +16 градусів. Водночас перед світанком у західних регіонах очікуються заморозки на поверхні ґрунту до -3 градусів.

У середу, 10 травня, погода буде аналогічною до попереднього дня, лише на сході України можливі невеликі опади. На Закарпатті температура повітря може піднятися до 19 градусів. Однак перед світанком у зоні прогнозування заморозки до -3 градусів.

У четвер, 11 травня, жодних опадів не очікується, проте в деяких областях можливі заморозки. Нічна температура коливатиметься між +2 і +7 градусів, а денна не перевищить 17 градусів.

Вже у п'ятницю, 12 травня, за прогнозами синоптика, в Україну знову повернуться опади. Зливи очікуються на заході, у центрі та на півночі країни, а у Приазов'ї та в Криму, крім цього, відбудуться короткочасні дощі та грози. У зв'язку з цим нічна температура становитиме +3...+8 градусів, а денна не перевищить 19 градусів.

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

У суботу, 13 травня, на заході очікуються тривалі опади, ймовірно, що дощі захоплять і Крим, Приазов'я та центр України. Нічна температура становитиме від +5 до +10 градусів, а денна – від 15 до 20 градусів.

У неділю, 14 травня, пануватимуть дощі на всій території України. При цьому нічна температура становитиме між +7 та +12 градусів, а денна – від 15 до 20 градусів.

Якщо ви дбаєте про свої рослини, особливо ті, що знаходяться у відкритому ґрунті, буде корисно враховувати майбутню погоду, і вжити всіх необхідних заходів безпеки.

Читайте також:

Закликати їх більше не будуть: в Україні звільнять від призову нову категорію чоловіків

Картопля виросте дрібною, урожай буде зіпсований: чим у жодному разі не можна удобрювати картоплю. Часта помилка

Орхідея цвістиме дуже пишно і красиво: 5 хитрощів, про які ви не знали