У Росії не згасає істерія щодо ситуації на полі бою в Україні. Ще б пак, відео засновника приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" Євгена Пригожина, який на тлі десятки трупів своїх найманців репетує про брак боєприпасів наробило в російському суспільстві багато галасу. А коли Пригожин взагалі заявив, що залишає Бахмут 10 травня, то на його адресу посипалися і зовсім погрози та ультиматуми.

Так, голова Чечні Рамзан Кадиров записав відеоролик, в якому в ультимативній формі зажадав від Пригожина тримати оборону під Бахмутом доти, доки бойовиків ПВК не змінять бійці з Чечні.

Цей ролик з'явився у Мережі увечері у суботу, 6 травня.

"Я здивувався, послухавши твоє останнє відео. У нас є сили замінити будь-кого, у кого не витримують нерви", - заявив Кадиров, уточнивши, що на війну вже нібито виїжджає один ОМОН "Ахмат", два батальйони та один полк.

Більше того, Рамзан Кадиров оперативно склав листа президенту РФ Володимиру Путіну, в якому попросив зняти батальйон "Ахмат" з інших напрямків і перекинути його в Бахмут - на позиції ПВК "Вагнер", який 10 травня місто планує покинути.

При цьому Кадиров розкритикував Євгена Пригожина, якого раніше називав "своїм дорогим братом" через намір вивести "Вагнер" з Бахмута.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Взимку вона шикарно підходить під картоплю: рецепт пряного та малосольного оселедця по-корейськи

Показати ще

"Мені прикро, що мій брат так поводиться. Тому що всіх нас зробив людьми одна людина - Володимир Володимирович Путін, тому ми завдячуємо йому життям", - сказав голова Чечні.

Кадиров наказав Пригожину "бути мужиком, а не бабою" і тримати оборону Бахмута доти, доки це буде потрібно.

"Ти мені завжди казав, що живеш за чоловічими правилами. Тому я тобі за поняттями говорю: ти маєш зробити те, те й те. З тобою зв'яжуться люди і тобі пояснять", - заявив Кадиров.

"Женя, я хочу сказати, поки ми не дійдемо до позицій, поки не роздам усі позиції, ти будеш в обороні. І коли ми почнемо наступати, тільки тоді ми визначимо, куди тобі йти далі. Ми повинні повністю змінити хід ситуації. Ти мені завжди говорив, що живеш за чоловічими правилами. Тому я тобі за поняттями говорю: ти маєш зробити те, те й те. З тобою зв'яжуться люди і тобі пояснять", - попередив Кадиров.

Крім того, голова Чечні поскаржився, що Євген Пригожин залишив для його бійців найважчі ділянки фронту: "Він узяв гарне місце, зручне для себе. Інші... складні місця, треба йти. Це останній бій".

Також глава Чечні заперечив слова Пригожина про те, що "Вагнер" узяв Попасну: "Я тобі офіційно заявляю: Попасну взяли ми всі, ми всі були там".

Читайте також: