Сьогодні, 7 травня, православна церква вшановує пам'ять святого Сави, якого мучили та вбили у III столітті за віру в християнство. Сава був готом за походженням, проте завжди сповідував християнство.

Детальніше про цей день, його традиції та заборони інформує сайт ТСН .

Колись його правитель Авреліан дізнався про це і продовжував муки, доки Сава не зрікся християнства. Однак мученик не зміг цього зробити, і його життя стало пеклом через тортури. Його мучили чаном, повним киплячої смоли для того, щоб змусити його змінити свою віру. Проте Бог допоміг Саві вистояти всі випробування, і згубна любов до християнської віри поширилася навіть на язичників, які це бачили.

Головні заборони 7 травня

1. Не можна готувати страви з житнього чи пшеничного борошна, оскільки це може призвести до невдачі та проблем зі здоров'ям.

2. Не варто пускати до будинку чужих людей. Цього дня слід приділити час близьким друзям та рідним.

3. Краще не лаятись і лихословити. Оптимальне рішення — зберігати душевну рівновагу та брати участь лише у спокійних спілкуваннях.

Популярні новини зараз

Пенсії підвищать на півтори тисячі

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Показати ще

Народні прикмети та традиції 7 травня

1. Дивіться на погоду цього дня. Якщо не спостерігаєте хмар, значить чекайте на прекрасний, сонячний день. Якщо ж хмари низько висять і спостерігається вітер та гроза, то чекайте на неприємності найближчим часом.

2. Якщо у великій кількості на території посівної площі з'являються комарі, це свідчить про те, що сезон вівсяного врожаю буде дуже успішним.

3. Якщо йде дощ під час сівби, це може призвести до зростання великої кількості бур'янів. Тому слід уникати сіяння за такої погоди.

4. Якщо ви бачите зграю птахів, то чекайте успіху, оскільки вважається, що птахи приносять успіх і успіх у справах.

5. Якщо промені сонця стають темнішими перед грозою, краще на це не звертати уваги і не робити з цього жодних висновків, оскільки це лише ознака настання погодних змін і нічого більшого.

Читайте також:

ПриватБанк попередив українців щодо грошових переказів

Місячне затемнення 5 травня – одне з найрідкісніших видовищ для України: неймовірні фото

За один раз одразу 8,5 тисячі гривень: будь-який українець може зіткнутися з новим штрафом