До кінця цього року переселенці матимуть змогу отримати спеціальні ваучери на проходження перекваліфікації з різних спеціальностей. Допомога буде надана безкоштовно, за рахунок держави. Загалом на цьому етапі планується перенавчити близько 10 тисяч людей.

Як повідомляє Finance.ua, про це повідомила віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі єдиного телемарафону новин.

За її словами, люди зможуть пройти перекваліфікацію або ж обрати іншу спеціалізацію. Також буде доступна опція підвищення кваліфікації за вже одержаною спеціальністю.

"Ми розуміємо, що держава має докладати зусиль з працевлаштування ВПО. Слід використати можливість перекваліфікувати їх. Для цього у нас діє програма ваучерів. Мої зусилля як віце-прем'єра зараз спрямовані на те, щоб розширити її. Щоб цього року щонайменше 10 тисячі наших внутрішньо переміщених осіб отримали таку перекваліфікацію за рахунок держави", — резюмувала Ірина Верещук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переміщеним особам доступні виплати – по 2000 грн на особу та по 3000 грн на дітей та осіб з інвалідністю. Крім того, для ВПО діють такі види допомоги:

Державна програма забезпечення тимчасового проживання усередині переміщених осіб - ця програма забезпечує забезпечення житлом, харчуванням та медичним обслуговуванням для переміщених осіб. Щоб скористатися цією програмою, зверніться до відділу соціального захисту населення у своєму місці проживання.

Популярні новини зараз

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Волонтерські організації - багато волонтерських організацій працюють із внутрішньо переміщеними особами та надають допомогу з житлом, харчуванням та іншими потребами. Щоб скористатися цією допомогою, знайдіть волонтерську організацію у своєму регіоні та зверніться до них для отримання допомоги.

Центри соціальних служб – у центрах соціальних служб можуть надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам із проживанням, здоров'ям та іншими потребами. Щоб отримати допомогу, зверніться до найближчого центру соціальних служб.

Читайте також:

Це треба знати, що українцям видадуть безкоштовні набори продуктів. Хто отримає допомогу та як подати заявку

Це треба знати: Укрзалізниця змінила правила повернення грошей за квитки

Податки на квартиру: українців попередили про важливу дату. Що потрібно знати