Кабінет міністрів не зміг погодити остаточний варіант підвищення цін та відстрочив це рішення ще на місяць. Нині розглядається кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Однак, незважаючи на невизначеність, ціни на електроенергію швидше за все збільшаться через необхідність відновлення зруйнованої енергосистеми виробництва, що вимагатиме багатомільярдних вкладень.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

За даними НКРЕКУ, розглядаються варіанти з тарифами від 2,40 до 2,80 грн. за 1 кВт*год. Примітно, що вартість струму на аналогічному рівні, як і в березні, до 250 кВт*год становитиме 1,44 грн, а при споживанні понад 250 кВт*год на місяць – 1,68 грн. Політики зіштовхнулися з дилемою – з одного боку, підвищення тарифів зупинять відновлення економіки та економічних процесів у регіонах, з іншого боку – ніхто не може точно спрогнозувати, коли закінчиться війна.

Таким чином, ситуація змушує уряд та бізнес шукати шляхи вирішення проблеми у співпраці з державою. Від неї залежить, чи зможе енергетична система країни продовжувати функціонувати та забезпечувати потреби мешканців в електриці в умовах економічної невизначеності.

Читайте також:

Перевірки та штрафи: українців попередили про податки за новою схемою. Готуємось до літа

Популярні новини зараз

Грунт пухкий і буквально розсипається в пил: чим посипати землю, щоб таки отримати добрий урожай

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Готуйте банківські картки: водіїв попередили про сюрпризи на дорогах. Прийде платити