28 квітня російські загарбники здійснили чергову масштабну ракетну атаку по Україні. Одна з ракет влучила в дев’ятиповерховий житловий будинок в місті Умань, що призвело до часткового руйнування будівлі. Але найгірше те, що внаслідок ракетного терору загинуло близько двох десятків цивільних людей, зокрема і діти. Кремль, правда, даною операцією пишається.

Так, вранці 28 квітня, після жорстокого обстрілу Умані та Дніпра офіційний канал Міністерства оборони РФ цинічно похвалився "успіхами у війні", опублікувавши картинку з ракетою та надписом: "Точно в ціль". Супроводили допис хештегом "ГероиZ".

Крім того, Міністерство оборони Росії заявило, що ціллю масованого удару по українських містах 28 квітня, внаслідок яких загинули більше 20 цивільних людей, нібито були "пункти дислокації резервів ЗСУ".

"Військово-космічні сили Росії завдали групового ракетного удару високоточною зброєю по пунктах дислокації резервів ЗСУ, ціль удару досягнута, їх висування в райони бойових дій припинено", – цитують заяву відомства російські державні агентства новин.

Не відзначилися особливою емпатією та співчутливістю і прості росіяни – вони традиційно зраділи смертям українців. Частина громадян РФ почала писати у соцмережах, нібито "цих руйнувань мало" і закликати "зруйнувати Київ".

Також дехто з користувачів у російських пабліках намагався незграбно виправдати РФ, припускаючи, нібито у будинок влучила не російська ракета, а ракета української ППО.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Показати ще

Зустрічалися також коментарі, у яких росіяни писали, що це ще "мало руйнувань, до фундаменту треба", дехто виплескував свою агресію та писав, нібито "українці повинні страждати".

Нагадаємо, у Дніпрі 28 квітня, здійснивши ракетну атаку, російські терористи вбили 31-річну жінку з дворічною дитиною. Ще троє людей дістали поранення. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні.

А от в Умані станом на 16:15 відомо про смерть 19 людей, з них троє дітей. Ще 18 – поранено, 9 з них знаходяться у лікарні.

Оперативно-розшукові роботи на Черкащині продовжуються. Рятувальники працюватимуть, доки не впевняться, що під завалами більше нікого не залишилося, адже наразі ще не відома доля батьків дітей, що загинули і чиї тіла обгоріли настільки, що ідентифікувати їх неможливо.

Читайте також:

Суми зводять з розуму: скільки українці почали заробляти у Польщі

Нові відпустки для українських чоловіків: тепер усі вирішуватимуть їхні дружини

Просто немає слів: на Рівненщині двоє військових відсиджувалися в тилу, але отримували бойові виплати