Рік тому ЗСУ влучили у флагман Чорноморського флоту Росії - крейсер "Москва" - і потопили його. Тоді для Путіна це було величезним ударом як по репутації, так і стратегічним провалом. Саме тому інші кораблі ППО охороняє як зіницю ока відтоді.

Чорноморський флот РФ буде потоплений, якщо його застосують, щоб спробувати зупинити контрнаступ ЗСУ на півдні, впевнений колишній радник міністра внутрішніх справ і керівника офісу президента, військовослужбовець Віктор Андрусів.

Про це експерт заявив в інтерв'ю Главреду.

Він впевнений, що Росія флот задіювати у війну не буде.

По-перше, Андрусів нагадує, що склад ЧФ РФ - це кораблі, яким по 90 років, тому рівень боєздатності російського флоту дуже низький.

"Росіяни перекинули на баланс Чорноморського флоту кілька кораблів з інших флотів, але після того як ЗСУ затопили крейсер "Москва" ", я не думаю, що ці недолугі кораблі становлять загрозу", - каже Андрусів.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Здивуйте своїх близьких такою смакотою: рецепт картоплі по-єврейськи, фаршированої м'ясом

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Також він наголосив, що Україна має ракети для знищення російських кораблів.

"У нас з квітня минулого року є ракети Harpoon та інше озброєння, яке потопить цей флот у разі будь-якого наближення до наших берегів. Дії росіян не є раціональними, але навіть якщо їх проб'є піти на абсолютно безглуздий і суїцидальний крок, весь Чорноморський флот буде потоплений", - зазначив військовослужбовець.

Разом з тим Андрусів заявив, що дуже важливо, що поки у Росії є Чорноморський флот - він виступає фактором певної загрози. "Коли ми його потопимо, загрози в Чорному морі не буде і ми знову отримаємо можливість возити зерно", - підсумував експерт.

Читайте також:

Путіна відмовилися садити у в'язницю: одна з країн зробила несподівану заяву

Вогняне пекло накриває Росію: сотні будинків згоріло, неба не видно через полум'я та дим.

Бойфренд Ані Лорак Ісаак Віжрак поділився з передплатниками у соцмережах фотографією зі своєю дочкою у її день народження

43-річна Єфросиніна вперше висловилася про свої президентські амбіції