Про те, що Росія стає день у день дедалі більше державою-ізгоєм, бачать уже в кожній країні світу. При цьому міністр закордонних справ Сергій Лавров і надалі просує завчені наративи російської пропаганди. І, схоже, у своєму прагненні представити Росію як наймогутнішу країну у світі, він уже перейшов останню межу дипломатії.

Днями російський міністр закордонних справ Сергій Лавров став критикою на новообраного президента Чехії Петра Павла. Так, російський дипломат заявив, що поведінка та висловлювання чеського президента "не мають нічого спільного з роботою нормального політичного діяча". Справа в тому, що Лаврову не сподобалася реакція президента Чехії на позицію Китаю щодо України.

Довідково:

  • Президент Чехії Петро Павло раніше в інтерв'ю виданню Politico говорив, що не можна довіряти Китаю як посереднику для встановлення миру між Україною та РФ, адже Пекіну вигідно, щоб війна тривала.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський на висловлювання свого колеги вже відреагував. Він назвав главу російського МЗС Сергія Лаврова клоуном, а Росію - країною-терористом і нагадав, яка доля чекає на керівництво РФ.

Відповідну посаду чеський чиновник оприлюднив у Twitter .

Він написав, що "висловлювання клоуна Лаврова про президента Чехії просто смішні".

Популярні новини зараз

Потап розповів про вагітність Настя Каменських і дітей: хоче і хлопчиків, і дівчат

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

"Заяви клоуна Лаврова на адресу нашого президента Петра Павла викликають сміх. Росія є терористичною державою і її керівництво постане перед міжнародним трибуналом", - написав Липавський.

Нагадаємо, що Сергій Лавров на засіданні Радбезу ООН, де нині головує Росія, звинуватив США в руйнуванні глобалізації і назвав Захід "меншістю", а також знову натякав на ядерне протистояння і міркував про "держпереворот" в Україні та "нацистський правлячий режим у Києві" .

Читайте також:

Путіна відмовилися садити у в'язницю: одна з країн зробила несподівану заяву

Вогняне пекло накриває Росію: сотні будинків згоріло, неба не видно через полум'я та дим.