Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із китайським лідером Сі Цзіньпіном. Наголошується, що розмова проходила з ініціативи Києва.

Якихось особливо гучних деталей розмов на Банковій поки не розголошують, проте, як зазначив Володимир Зеленський, розмова була змістовною.

"Провів тривалу змістовну телефонну розмову з Главою Сі Цзіньпіном. Вірю, що вона, а також призначення Посла України в Китаї дасть потужний поштовх до розвитку наших двосторонніх відносин", — йдеться у повідомленні українського президента.

Тим часом, як повідомляє ТСН , за інформацією китайської сторони, під час бесіди обговорювалося питання відправки в Україну представника у справах Євразії для "поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання кризи в Україні".

У китайському МЗС зазначають, що "Китай є послідовним і чітким у своїй готовності розвивати двосторонні відносини з Україною", а також "стратегічне партнерство".

Помічниця міністра закордонних справ КНР Хуа Чуньїн наголосила, що Пекін надав Україні кілька партій гуманітарної допомоги і продовжуватиме надавати її в міру своїх можливостей.

Популярні новини зараз

Довгоочікувана індексація пенсій: що отримають пенсіонери та про що попереджає Кабмін

Путін такого не очікував: російські військові масово труяться в Україні - почався справжній мор

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

Нагадаємо, раніше публіцист, доктор історичних наук Юрій Фельштинський заявляв, що влада Китаю може дуже швидко припинити війну між Україною та Росією.

"Китай може припинити цю війну, зупинити цю війну завтра, якщо він заявить, що він у цій війні встає на бік України і розпочинає постачання озброєнь Україні. Ось цього дня війна припиниться", - сказав експерт.

За його словами, після цього для РФ війна проти України "буде абсолютно безглузда і абсолютно програна".

Читайте також:

Путіна відмовилися садити до в'язниці: одна з країн зробила несподівану заяву

Вогняне пекло накриває Росію: сотні будинків згоріло, неба не видно через полум'я та дим.

Смачніше, ніж у дитинстві: рецепт соковитих курячих котлет із помідором та грибами