Ось уже більше року в Україні триває повномасштабна війна з Росією, яка щодня забирає життя наших співгромадян. За цей час Росія скоїла понад тисячу злочинів проти журналістів та медіа в Україні. На днях трагічна новина прийшла і до редакції популярного українського ЗМІ "Суспільне".

Стало відомо, що 20 квітня 2023 року в районі міста Авдіївка Донецької області під час ворожого артилерійського обстрілу загинув радіоведучий "Суспільного" Дмитро Сірик. У ЗСУ він був стрільцем-снайпером механізованого батальйону.

Захиснику було лише 36 років. Він родом з Сєвєродонецька, що на Луганщині.

Сумну новину повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

"Дмитро завжди хотів приїхати до звільненого від загарбників Луганська і там відбудовувати українське мовлення", — розповідає Лисогор.

Популярні новини зараз

Оточення Путіна загнало його в пастку, крах неминучий: що відбувається у Кремлі

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

Вони розлітаються за кілька годин: рецепт лінивих пиріжків з капустою на сковорідці

Показати ще

"Він боронив нашу країну понад рік. Постійно перебував у гарячих точках на Донеччині. Ми всі так мріяли, що після перемоги ми повернемось і в студію в Луганську, звідки ми всі починали наш творчий шлях, і в нашу студію в Сєвєродонецьку і будемо знову разом відновлювати українське мовлення. Але клята росія забрала життя Героя. Ми повинні зробити все від нас можливе, щоб пам'ять про нашого друга, колегу, Героя жила вічно!" – каже його колега Вікторія Марченко.

Дмитро Сірик народився у 1986 році. Жив у місті Сєвєродонецьк Луганської області, однак на початку повномасштабного вторгнення разом з родиною виїхав на Івано-Франківщину і був мобілізований Івано-Франківським міським ТЦК та СП у березні 2022 року. трілець-снайпер механізованого батальйону

З тих пір Дмитро боронив Україну у самих гарячих точках фронту, зокрема, на Донецькому напрямку.

А тим часом батьки та дружина захисника перебралися до Переяслава, що на Київщині.

Дмитро понад 15 років працював на радіо. До 2014 року він працював на радіо "Пульс" Луганської обласної держтелерадіокомпанії, де спочатку був діджеєм, а згодом став музичним редактором.

У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом "Іван Лопата".

Дмитро Сірик вів авторську програму "Перемотка" про музичні новини та хіти.

Рідні прийняли рішення поховати загиблого героя у Переяславі. Інформація про дату та місце прощання з захисником буде відома згодом.

Читайте також:

26 квітня православні відзначають церковне свято на честь мучениці Фомаїди Ціломудерної. Їй моляться про звільнення від хтивості та прощення блудних гріхів.

Бойфренд Ані Лорак Ісаак Віжрак поділився з передплатниками у соцмережах фотографією зі своєю дочкою у її день народження

43-річна Єфросиніна вперше висловилася про свої президентські амбіції