У світі повно дивовижних секретів, що періодично відкриваються світові. Нещодавно команда археологів із Норвегії виявила 20-метровий корабель вікінгів, який довгий час був захований під курганом і вважався порожнім.

Докладніше про це повідомляє arkeonews.net.

Ведучий проекту Хокон Рейєрсен поділився сенсаційною новиною, що результати георадару показали чітку форму корабля, розташованого у центрі кургану.

Неймовірне історичне відкриття доповнює загальну кількість кораблів вікінгів у Кармеї, історичному центрі сили на південно-західному узбережжі Норвегії. Ця знахідка відкриває перед вченими унікальну можливість вивчення умов, в яких існували вікінги, і наближає нас до більш повного розуміння їхнього життя та культури. Археологи мають намір провести подальші перевірочні розкопки для більш точного датування корабля та його подальшого дослідження.

Кораблі були дуже важливим засобом пересування для вікінгів, які здійснювали експедиції та подорожі по всьому світу, торгуючи та завойовуючи нові землі та торгуючи. Кожне нове виявлення кораблів вікінгів розширює нашу книгу знання культуру цих древніх племен і додає новий камінь у мозаїку історії. Внаслідок появи нового корабля, історики та археологи отримають унікальну можливість розширити нашу картину історії вікінгів та пролити світло на таємниці та секрети, що лежать за курганними пагорбами та історичними місцями.

Скріншот із сайту arkeonews.net

Популярні новини зараз

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Наталія Могилевська розповіла про проблеми із прийомною дочкою: не ходила, не їла, не говорила

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Скріншот із сайту arkeonews.net

Читайте також:

Як рятувальний круг: у відомої блогерки губи роздуло на половину обличчя. Фото

Село любить дивувати: посеред кукурудзяного поля відкопали скарби вікінгів

Потужні магнітні бурі у травні: названо найнебезпечніші дати. Як до них підготуватися