Представник Пенсійного фонду України отримав запит від пенсіонерки 70 років, яка хотіла дізнатися, чи отримає вона доплату до своєї пенсії у повному обсязі цього місяця. Експерти зазначили, що всі дані на виплату пенсії на наступний місяць готуються заздалегідь, до початку виплатного періоду, який триває з 4 до 25 числа кожного місяця.

Докладніше про це інформує сайт "На Пенсії".

Повідомляється, що щомісячно перед початком нарахування виплат здійснюються всі необхідні перерахунки, включаючи встановлення щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 грн для пенсіонерів, які досягли 70 років. Отже, починаючи з місяця, в якому у пенсіонера настає вік 70 років, завжди провадиться перерахунок пенсії з урахуванням доплати.

Таким чином у квітні пенсіонерка отримає пенсійну виплату з урахуванням доплати, встановленої з дати її 70-річчя, тобто з 6 квітня. Перша виплата буде неповною, але вже наступного місяця пенсіонерка зможе отримати свою пенсію із доплатою у повному обсязі. Пенсійний фонд України завжди готовий відповісти на питання пенсіонерів і допомогти їм вирішити будь-які питання з приводу виплат своїх пенсій.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Морози, перший сніг та сльота: синоптик попередила, чи увірветься зимова погода цієї осені

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще