Усі українці знають, що банки час від часу проводять фінансовий моніторинг. Податкова служба обізнана про те, що соціальні мережі стали потужними маркетинговими інструментами для реалізації товарів та надання платних послуг. Однак, далеко не всі українці поспішають зі сплатою податків.

За словами юриста Віталія Савка, податківці забороняють використання взаєморозрахунків між продавцями та покупцями за допомогою банківських карток. А якщо ні, то на власника товару можуть накласти санкції.

"Вживають заходів відповідного реагування, тому податкова не радить продавати речі через соціальні мережі без сплати податків, тому що покарання за такі дії штраф 85 тис. грн із конфіскацією того, що ви намагаєтеся продати через Інтернет. Проте не потрібно панікувати. Зазначені заходи застосовуються виключно до систематичних продажів через інтернет, а не до будь-яких продажів, наприклад, власних уживаних речей", - пояснив Савко.

Експерт підкреслив, що якщо продажі через Інтернет здійснюються систематично, потрібно зареєструватися як підприємець і віддавати державі певний відсоток. Віталій Савко пожартував, що підпільно продавати товари та послуги через Instagram можна тільки якщо людина почувається дуже щасливою і вважає, що саме до неї податкова служба не висуне претензій.

"А серйозно, якщо продаж своїх товарів, послуг інформпродуктів носить систематичний характер і це два і більше разів, ти вже маєш зареєструвати ФОП та сплачувати податки", - наголосив експерт.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Так курячі ніжки ви ще не готували: рецепт простих та ароматний сосисок у духовці

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Показати ще

Це Бог послав знак: у Росії всі річки починають фарбуватись у червоний колір. Ванга попереджала

Це знак: під час служби у храмі статуя Богоматері пустила 3 ​​сльози

Остання рокова помилка Путіна: у ЦРУ вже розповіли, що він накоїв

Українці у семи областях зможуть отримати грошову допомогу. Куди дзвонити та як подати заявку