Стало відомо, що громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях України та в регіонах, де йдуть бої, отримуватимуть пенсію за спрощеною процедурою. Ще б пак, ці люди і так сьогодні перебувають у надскладних умовах, тому українська влада вирішила їм допомогти хоча б у тому, щоб вони мали найнеобхідніше для життя.

Так, Президент Володимир Зеленський підписав закон про особливості призначення пенсій особам на окупованих територіях чи територіях ведення бойових дій, ухвалений Верховною Радою 20 березня.

Посилання:

  • 20 березня 2023 року Верховна Рада ухвалила закон про особливості призначення пенсії особам, які мешкають на тимчасово окупованих територіях або на територіях ведення бойових дій. У пояснювальній записці наголошується, що люди, які проживають на окупованій території або в зонах ведення бойових дій, через незалежні від себе причини не можуть безпосередньо звернутися до Пенсійного фонду України, оскільки його органи не можуть там працювати.

Таким чином, Закон, за словами чиновників, спрямований на забезпечення реалізації громадянами права на пенсійне забезпечення в умовах військового стану.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

"Громадяни, які досягли пенсійного віку або стали особами з інвалідністю, або втратили годувальника і проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії, зіткнулися з неможливістю призначення пенсії. Так, вони не можуть безпосередньо звернутися до органів Пенсійного фонду України , а також подати заяву та підтверджуючі документи через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду у зв'язку з відсутністю на окупованих територіях інтернет-зв'язку та українського мобільного зв'язку, зазначені особи з об'єктивних причин позбавлені можливості звернутися за призначенням пенсії в установленому станом на даний момент порядку ", - сказано у документі.

Популярні новини зараз

Нова мобілізація та відстрочка: скільки діє "броня" від призову

Про це вам ніхто не розповість: закопайте восени лавровий лист у город, і ви здивуєтеся

Kyivstar, Vodafone та Lifecell приготуватися: тепер почнуться штрафи через відключення світла

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Показати ще

Таким чином, у період дії військового стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування пенсія призначатиметься незалежно від дати звернення.

Читайте також:

Будьте готові: показання газового лічильника доведеться передавати за новими правилами

Водіїв попередили: Польща скасовує пільги для українських далекобійників

Це Бог послав знак: у Росії всі річки починають фарбуватись у червоний колір. Ванга попереджала