Стало відомо, що помер російський пропагандист та довірена особа Володимира Путіна на виборах 2012 року, а також учасник багатьох політичних скандалів Едуард Багіров. Чоловікові було 47 років.

Телеграм-канал Mash стверджує , що 1 квітня письменника госпіталізували із шлунково-кишковою кровотечею.

За словами друзів Багірова, тиждень тому письменник впав у кому, а згодом у нього відмовили всі життєво важливі органи. Що саме спричинило кому - невідомо.

Новину про смерть повідомили друзі чоловіка. Окрім того, цю інформацію підтвердила і пропагандистка Маргарита Симоньян.

Вона написала, що вона в шоці, оскільки смерть була справді раптовою.

"Таланливий, зухвалий, хортий навіть, мужик справжній, який любить життя - навіть занадто, як виявилося, - ти тепер хоч поспиш, друже. А ми знаємо, що перечитуватимемо сьогодні і які пригоди згадувати", - написала Симоньян у своєму телеграм - каналі .

Популярні новини зараз

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Оля Полякова відмовилась розлучатись з чоловіком і розповіла чому: розмови заходили не раз

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

Так вміли лише наші бабусі: рецепт корисних та смачних квашених помідорів на зиму

Показати ще

Славу та визнання Багіров отримав у "нульових", коли став головним редактором відомого в Росії літературного порталу.

Що ж до літературної ниви, то тут Едуард Багіров отримав популярність у 2007 році після виходу роману "Гастарбайтер" про пригоди молодого приїжджого з Туркменістану, який намагається підкорити Москву. Завдяки тому, що його рекламували під провокативним гаслом "Слава Росії!", твір приніс авторові популярність.

Серед інших робіт Багірова романи "Коханці" (2008 рік) та "Ідеаліст" (2010 рік).

А ще 2010 року літератор заснував Сценарне бюро Едуарда Багірова. Його дебютним проектом став серіал "Попіл", який у жовтні 2013 вийшов на телеканалі "Росія 1". У ньому зіграли Володимир Машков, Євген Миронов, Олена Лядова, Сергій Гармаш, Володимир Гостюхін, Ірина Розанова та інші. У Росії "Попіл" визнали телесеріалом року.

Зазначимо, що Едуард Багіров уславився не лише своєю літературною діяльністю, а й гострими висловлюваннями на підтримку кровожерної політики Путіна. Наприклад, він закликав російську владу "завдати ударів по українським центрам прийняття рішень", а жителів нашої країни він називав "щирими українськими оселями".

Крім літературної діяльності, Багіров активно займався політикою. Він був довіреною особою Путіна на виборах 2012 року і згодом отримав від нього подяку за активну участь у виборчій кампанії.

А у 2016 році письменник сам балотувався до Держдуми, але у своєму окрузі програв екс-голові Росспоживнагляду Геннадію Онищенку, після чого оголосив про припинення будь-якої політичної діяльності.

Читайте також:

Це знамення: у Росії після удару повітряного об'єкта утворилися пекельні вогняні кільця. Фото

Скоро може луснути: племінник Дудаєва розповів, що чекає на Кадирова

Повне пекло у Криму: війська Путіна закривають пляжі, скрізь окопи та міни. Готуються тікати