Коли бур'яни з'являються на території вашого будинку, вони ростуть не тільки на газоні, а й у тріщинах тротуарної плитки, у листі рослин та квітах. Багато людей хочуть позбавитися їх, але не знають, як це зробити без використання хімічних препаратів.

Докладніше про те, як позбутися бур'янів на дачі, використовуючи прості засоби, читайте у нашому матеріалі.

Якщо у вас є сода, то ви можете легко та натуральним чином усунути бур'яни. Бікарбонат натрію, що міститься в соді, нагадує сіль для рослинності, що робить його фітотоксичним для бур'янів. Він осушує листя та коріння рослин і вбиває їх. Застосування соди для видалення бур'янів сприяє запобіганню подальшому їх росту.

Застосування харчової соди

Використовуючи соду, можна легко позбутися бур'янів, але необхідно бути обережним, щоб не зашкодити іншим рослинам. Налийте харчову соду безпосередньо на бур'яни в кількості, достатній для осушення листя та пагонів, щоб вони закінчили свій життєвий цикл. На площинах землі нанесіть харчову соду на кожну квітку, використовуючи приблизно 1 чайну ложку на рослину в початковій стадії і ще більше, якщо вона виросла. Якщо бур'яни виросли на тротуарі або на бруківці, розкидайте соду по поверхні і ретельно проштовхніть її між маленькі щілини, використовуючи віник або зубну щітку.

Інший спосіб – створити спрей на основі харчової соди, щоб швидко та ефективно знищити бур'яни. Наповніть пляшку з розпилювачем трьома частинами води, однією частиною харчової соди та краплею рідкого мила. Збовтайте пляшку і обприскуйте бур'яни, щоб позбавитися їх, особливо в місцях, де вони часто виникають.

Популярні новини зараз

Румуни попросили Україну збивати російські дрони - сталося непорозуміння, але українці регочуть: "Член НАТО просить захистити..."

У жодному разі не викидайте горіхову шкаралупу у сміття: 4 способи використати її на городі

Скільки тепер доведеться платити навіть за стару квартиру: що потрібно знати про нові податки

"Нова" мобілізація: що загрожує українцям, які виїхали за кордон

Показати ще

Остерігайтеся застосування їдкої соди всередині будинку, оскільки вона може пошкодити чутливі деталі інтер'єру, наприклад зіпсувати килими або текстуру на шпалерах.

Якщо у вас немає харчової соди, ви також можете використовувати інші натуральні методи, щоб позбутися бур'янів. Деякі з них включають використання оцтової кислоти, солоної води і м'ятного ефірного масла. У будь-якому випадку, використовуючи один з наведених вище методів, ви легко можете без проблем впоратися з проблемою бур'янів на вашій території.

Читайте також: